U bent hier

E-boeken

Lees jij al E? Nu kan het ook via de bibliotheek! Zo leen je waar en wanneer je wil, en op je eigen toestel naar keuze. Een paar muisklikken – en klaar!

“Ik ben altijd een veellezer geweest en nog meer sinds ik ook e-boeken kan lezen. Als ik bijvoorbeeld naar de dokter ga, heb ik steeds een boek bij, ik lees op mijn telefoon of ik heb mijn e-reader bij me. Ik vind het helemaal niet erg om ergens te moeten wachten.”
– Leen Demaré, radiopresentatrice en mediafiguur

Detailopname van een man die een e-reader leest.
Digitaal lenen en lezen via cloudLibrary

Leen gratis 2 e-boeken, tot 6 weken lang. Daarna verdwijnen ze vanzelf van je toestel. Geen zorgen, geen boetes!

Je kan ook 2 e-boeken reserveren, dan ben jij de volgende die ze mag lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op smartphone, tablet, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio.

De app

Om de e-boekencollectie toegankelijk te maken, maken we gebruik van de app cloudLibrary van bibliotheca, in samenwerking met Standaard Boekhandel en Cultuurconnect.

“cloudLibrary is een gebruiksvriendelijke app waarmee je snel en eenvoudig boeken kan lenen.”
– Sara Clauw, collectieverantwoordelijke ARhus, Roeselare

Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib.

De collectie

In de gevarieerde collectie zit voor elk wat wils. Je vindt er voornamelijk Nederlandstalige boeken, maar ook een duizendtal Engelstalige werken. De collectie bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De Vlaamse auteurs zijn goed vertegenwoordigd, met onder andere Lize Spit, Dimitri Verhulst, Pieter Aspe, Rudi Vranckx en Johan Op de Beeck. Ook internationale toppers ontbreken niet, zoals Isabel Allende, Marieke Lucas Rijneveld, Tatiana de Rosnay, Tess Gerritsen en Camilla Läckberg.

“Rekening houdend met de aantrekkingskracht en betaalbaarheid stellen we een toegankelijke collectie samen die uitnodigt om digitaal te genieten van een goed boek. We zullen ook regelmatig originele themacollecties naar voren schuiven zodat onze leners heerlijk, nieuw leesvoer blijven ontdekken.”
– Joris Gielen, collectievormer bib Turnhout

Bekijk de actuele titels in de bibliotheekcatalogus of op de website van cloudLibrary

Hulp nodig?

Kijk voor meer praktische en technische informatie op de pagina van de E-library.
Of contacteer ons via 02 278 11 11 of info@muntpunt.be. We helpen je graag verder!

Infosessie
15 juni, 14:00

Zit je met specifieke vragen over online videochatten, e-boeken, het online aanbod van Muntpunt of eerder algemene vragen over gsm, tablet of computer?