U bent hier

Werk zoeken in Brussel

Ben je op zoek naar werk?

Wij helpen je graag op weg. Waar moet je in Brussel zijn om makkelijker werk te vinden? In Muntpunt krijg je alle informatie.

Infosessie
elke dinsdag, woensdag en donderdag, 12:00 - 14:00

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Krijg antwoord van de experten zélf. Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel houdt drie keer per week ‘spreekuur’ in Muntpunt.

Infosessie
elke dinsdag, woensdag en donderdag, 12:00 - 14:00

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Krijg antwoord van de experten zélf. Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel houdt drie keer per week ‘spreekuur’ in Muntpunt.

Kom je vragen stellen

De medewerkers aan de gele balie (gelijkvloers) van Muntpunt helpen je graag bij je zoektocht naar werk. Ze leggen je uit welke organisatie jou het best kan helpen en geven je handige folders mee.

Werk op onze computers

Een cv schrijven, vacatures vinden en een sollicitatiebrief versturen, dat doe je allemaal met de computer. In de studiezaal Multatuli (+3) van Muntpunt staan 60 computers met internet en de nieuwste software. Als lid van de bibliotheek kan je gratis gebruik maken van deze computers.

Boeken die je helpen

Muntpunt is de grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel. Je vindt er veel boeken die je helpen bij het zoeken naar werk.

Op +3 staan er boeken met sollicitatietips en boeken waarmee je kan oefenen voor psychologische tests die je bij sollicitaties krijgt. Om werk te vinden is het soms nuttig om je computer-skills te verbeteren en om een rijbewijs te halen. Alle boeken hierover vind je op de 3de verdieping.

Op +4 staat de collectie Nederlands Leren. Hier vind je alles wat je nodig hebt om Nederlands te leren en te oefenen.

Kan je niet kiezen? Wil je een tip? Bij de rode balie (+1) helpen we je.

Beroepenpunt

Heb je vragen over het zoeken naar werk of je professionele toekomst? Het Beroepenpunt is open voor iedereen en geeft gratis informatie en advies.

Je vindt het Beroepenpunt in de Astrotoren (Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel).

Het Beroepenpunt is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:30 tot 16:00 en op donderdag van 13:30 tot 19:30.

Nuttige organisaties

Muntpunt werkt samen met deze organisaties die je allemaal kunnen helpen bij het zoeken naar werk. Bekijk hun websites en ontdek hun aanbod.