U bent hier

Voor scholen

Klasbezoeken - lagere school

Kom met je klas naar Muntpunt en leer hoe je een boek, film, cd... zoekt en kiest. Ook als je al voor de honderdste keer komt, krijg je hulp en tips op maat. Of kom op themabezoek voor een onvergetelijke bibervaring.

Reserveer je klasbezoek minimum 2 weken vooraf via de website, of bij onze medewerkers aan de gele balie (Agora 0) in Muntpunt. De klasbezoeken zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen volgens de leeslijn die in alle Brusselse Bibliotheken gevolgd wordt.

Reserveer je klasbezoek

Klasbezoeken - middelbare school

Een rondleiding start met een inleiding over Muntpunt. Daarna verkennen we samen de verschillende afdelingen, zalen en bijzondere plekjes.

Een rondleiding duurt 45 minuten.

  Om een rondleiding aan te vragen, vragen we om minimum 2 weken op voorhand te reserveren via de website, of bij onze medewerkers aan de gele balie in Muntpunt (Agora 0).

  Reserveer je rondleiding

  Klaskaart

  Met een klaskaart haal je de bib in je klas! Leen tot 100 titels en breng zo de bib tot bij je leerlingen. De klaskaart is er voor alle basisscholen uit Brussel-stad. Voor elke klas kan je een aparte klaskaart nemen.

  Brussel voor scholen

  Plan je volgende klasuitstap naar het bruisende Brussel! Ontdek hier het Nederlandstalige gidsenaanbod en maak er een geslaagde Brusseldag van.

  Volg de gids!

  Schooluitstappen brengen lessen tot leven. Dat geldt zeker voor een uitstap naar Brussel!

  Benieuwd naar wat onze hoofdstad in petto heeft voor jouw vak? Muntpunt lanceerde de gloednieuwe scholensite www.brusselvoorscholen.be, hét startpunt voor een klasuitstap naar Brussel. Je vindt er een reeks stadsverkenningen per graad en per vak of thematiek. Verder informeren we je over gemakkelijk te combineren bezoeken aan musea, monumenten of instellingen. Met bijkomende praktische tips heb je alles op zak om er een geslaagde Brusseluitstap van te maken.

  Een gratis klasuitstap in Brussel winnen? Doe mee aan de wedstrijd >

  Stadvoets: Ontdek Brussel

  Ga op een speelse zoektocht door Brussel en leer de bekende en minder bekende plekjes van de hoofdstad kennen.

  Deze doe-het-zelfwandelingen kan je hier downloaden en zelf uitprinten.

  Stadvoets: 9 - 12 jaar