U bent hier

Voor scholen

Klasbezoek

Voor basisscholen uit 1000 Brussel

Kom met je klas naar Muntpunt en leer hoe je een boek zoekt en kiest. Ook als je al voor de 100ste keer komt, krijg je hulp en tips op maat. We lezen ook altijd een leuk verhaal voor.

Een klasbezoek duurt 1 uur.

Reserveer je klasbezoek minimum 2 weken vooraf.

Reserveer je klasbezoek >

Introductiebezoek

Voor secundaire scholen

Maak kennis met Muntpunt. We verkennen samen de (jeugd)bibliotheek en de leukste plekjes van ons gebouw.
Tijdens een introductiebezoek kan je geen boeken uitlenen.

Een introductiebezoek duurt 1 uur.

  Reserveer je introductiebezoek minimum 2 weken vooraf.

  Reserveer je introductiebezoek >

   

  Klas -en leerkrachtenkaart

  Klaskaart

  Met een klaskaart haal je de bib in je klas! Leen tot 100 titels en breng zo de bib tot bij je leerlingen. De klaskaart is er voor alle basisscholen uit Brussel-stad. Voor elke klas kan je een aparte klaskaart nemen.

   

  Leerkrachtenkaart

  Ben je leerkracht op een school buiten Brussel-Stad, dan kun je een gratis leerkrachtenkaart aanvragen. Deze staat op naam en krijg je op vertoon van je Klasse-lerarenkaart aan de balie.
  Met dit abonnement mag je 30 items uitlenen, waarvan maximum 10 items uit de volwassenen afdeling. De uitleentermijn is 4 weken, 1 week voor sprinters en 2 weken voor educatief materiaal. Er kan één keer verlengd worden, het educatief materiaal kan niet worden verlengd. Het aantal reserveringen is beperkt tot 10. De reserveringskost wordt betaald bij ophalen. Het reserveren van het educatief materiaal is gratis.

  Brussel voor scholen

  Plan je volgende klasuitstap naar het bruisende Brussel! Ontdek hier het Nederlandstalige gidsenaanbod en maak er een geslaagde Brusseldag van.

  Volg de gids!

  Schooluitstappen brengen lessen tot leven. Dat geldt zeker voor een uitstap naar Brussel!

  Benieuwd naar wat onze hoofdstad in petto heeft voor jouw vak? Muntpunt lanceerde de gloednieuwe scholensite www.brusselvoorscholen.be, hét startpunt voor een klasuitstap naar Brussel. Je vindt er een reeks stadsverkenningen per graad en per vak of thematiek. Verder informeren we je over gemakkelijk te combineren bezoeken aan musea, monumenten of instellingen. Met bijkomende praktische tips heb je alles op zak om er een geslaagde Brusseluitstap van te maken.

  Stadvoets: Ontdek Brussel

  Ga op een speelse zoektocht door Brussel en leer de bekende en minder bekende plekjes van de hoofdstad kennen.

  Deze doe-het-zelfwandelingen kan je hier downloaden en zelf uitprinten.

  Stadvoets: 9 - 12 jaar