U bent hier

Gespreksavond: Sanda Dia

Journalist Pieter Huyberechts en schrijfster Dalilla Hermans over de studentendoop die de 22-jarige Sanda Dia fataal werd.

Wanneer: 
dinsdag 4 oktober 2022,
19:30 tot 21:30
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Das Mag

Het verhaal van de doop die fataal werd voor de 22-jarige ingenieursstudent Sanda Dia liet gerechtsjournalist Pieter Huyberechts niet onberoerd. Hij beet zich vast in de rechtszaak en probeerde te achterhalen wat de 18 leden van de elitaire en beruchte studentenclub Reuzegom uit Leuven te verbergen hebben. Zijn speurtocht resulteerde in een boek: ‘Sanda Dia: De doop die leidde tot de dood’ (Das Mag, 2021). Huybrechts schreef het boek met de volle medewerking van de familie Dia, als eerbetoon aan Sanda.

Bij het begin van het nieuwe academiejaar is een open gesprek over studentendopen aan de orde, in een veilige ruimte. Auteur Pieter Huyberechts praat met schrijfster en opiniemaakster Dalilla Hermans. Zij schreef destijds een veelbesproken opiniestuk in De Standaard en haalde als eerste aan hoe racisme een rol kon spelen in de zaak. Rieneke Lammens, redactrice bij studentenblad De Moeial (VUB), leidt het gesprek in goede banen.

Tijdens het gesprek is er ook ruimte voor vragen uit het publiek.