U bent hier

Pers

Journalisten kunnen met al hun vragen terecht bij onze persverantwoordelijke Eva, dag en nacht* (*maar bij voorkeur dag):

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be.
0472 79 42 00

Hieronder vind je een alvast overzicht van recent verzonden persberichten.

[PERSBERICHT] Muntpunt staat op straat

12.05.2021

Muntpunt fleurt het Brusselse straatbeeld op en tovert, samen met Cakri, het straatje tussen zijn gebouw en De Munt om tot Leesstraat. Die komt er niet toevallig enkele maanden vroeger dan eerst gepland, want de Leesstraat wordt een plek waar opnieuw activiteiten kunnen plaatsvinden, gezellig en gezond in openlucht. Wanneer er geen activiteiten zijn, vinden bezoekers in de Leesstraat rustige lees- en speelplekken, midden in de drukte van de stad.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 100ste Rap op Stapkantoor opent in Muntpunt

19.01.2021

Op 20 januari opent het 100ste Rap op Stapkantoor in Muntpunt in hartje Brussel. Rap op Stap is een laagdrempelig vrijetijdsloket waar iedereen met een beperkt budget terecht kan met al zijn vragen en wensen over vrije tijd en vakantie

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt lanceert DIY-boekenclubs

09.12.2020

Niets meegemaakt? Alles al gezegd? In lockdowntijden wordt gesprekstof steeds stoffiger. De remedie komt uit onverwachte hoek: de bib.
Brusselse bibliotheek Muntpunt lanceert vandaag Leesclubbing: DIY-boekenclubs rond spraakmakende boeken die lezers thuis, of voorlopig nog even online, met vrienden organiseren. Wie een Leesclubbing-pakket (€ 10) afhaalt, leent 5 exemplaren van een gespreksstofrijk boek en krijgt er een handige how-to, discussievragen en een leuke verrassing bij. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Drie dagen boekenverkoop in Muntpunt

14.09.2020

Traditiegetrouw organiseert Muntpunt op Autoloze zondag (20.09) zijn jaarlijkse boekenverkoop. Dit jaar zorgt de organisatie voor een extra lange editie. Drie dagen lang gaan boeken, cd’s en dvd’s aan kleine prijsjes over de toonbank. Boeken uit alle hoeken van de collectie belanden in de verkoop, met dit jaar een extra groot aanbod thrillers, cd’s en reis- en kunstboeken.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Verrassingsoptreden van Will Tura in Brussel op Vlaamse feestdag

11.07.2020

Will Tura zette vanochtend de viering van de Vlaamse feestdag in Brussel in. Om 11:00 verraste de keizer van het Vlaamse lied met een optreden op de Grote Markt. Hij deelde het podium met BOENK!, het jeugdorkest van Brussels Philharmonic. Samen brachten zij een van zijn bekendste nummers “Hoop doet leven”. Het ging om een onaangekondigd, symbolisch optreden als aftrap van een Vlaamse feestdag die er dit jaar door de Coronamaatregelen helemaal anders moest uitzien. Het moment werd bijgewoond door Premier Wilmès, Vlaams Minister-President Jan Jambon, Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle en Burgemeester Philippe Close. Het optreden is te herbekijken via de Radio 2-app, BRUZZ en organisator Muntpunt.

Brussels Philharmonic zorgde doorheen de dag voor nog een aantal verrassingsoptredens. Daarnaast vulden een heel aantal gegidste wandelingen, kinderactiviteiten en de Bene Bene 100 op Radio 2, net als een intiem concert van Tourist LeMC voor zorgverleners in de AB later vanavond het alternatieve programma van de 11 juli-viering in de hoofdstad.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Brussel verrast op 11 juli

01.07.2020

Ook dit jaar valt er heel wat te beleven op de Vlaamse feestdag in Brussel. Door de coronacrisis kan het traditionele ‘Brussel Danst’-feest niet doorgaan. Daarom wordt er ingezet op kleine verrassingsoptredens en wandelingen. Radio 2 zorgt voor live-uitzendingen die van thuis kunnen gevolgd worden. Het programma wordt vandaag bekend gemaakt door Muntpunt en Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt heropent op 1 juli

30.06.2020

Vanaf 1 juli kunnen Muntpuntbezoekers weer tussen de rekken gaan zoeken naar de beste boeken. Het gebouw opent morgen opnieuw de deuren voor het grote publiek. Net als voorheen staan niet enkel boeken centraal voor de organisatie. Ook een hoop Coronaproof zomeractiviteiten en de heropening van het Medialab en de studiezaal staan op het programma. Voor enkele infosessies pikte de organisatie een tijd geleden de draad weer op en ook het Muntpunt Grand Café opende eerder al zijn deuren. Muntpunt zelf was tot vandaag enkel open voor een beperkte groep studenten die broodnodig een studieplek zochten.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Platform Plan B bundelt alternatieven voor een zomer vol ontdekkingen in Brussel

24.06.2020

Een stad als Brussel kan het gewoon niet laten te bruisen. Ondanks de Corona-maatregelen, de vele gesloten deuren en de vele afgelastingen, valt er deze zomer heel wat te beleven en te ontdekken in de hoofdstad. Voor iedereen die inspiratie zoekt voor een zomeruitstap, lanceert Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle samen met Brussels informatiecentrum Muntpunt nu Plan B. Voor elk evenement dat niet kan doorgaan, biedt Plan B een alternatief op zijn online platform: Doe-Het-Zelfwandelingen, pop-upactiviteiten en veel meer.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Brussel tipt: 19 uitgelezen boeken voor de zomer

15.06.2020

De Brusselse bibliotheken brengen voor het 3de jaar op rij een lijst met 19 leestips uit, onder de noemer “1 Stad, 19 Boeken”. Stuk voor stuk must-reads uit de literaire oogst van het voorbije jaar. Tussen de tips pronken bekroonde werken, maar net zo goed enkele verrassende, minder gekende titels. 
De leesinspiratie haalden ze deze keer bij 19 doodgewone ongewone Brusselaars. Brusselaars die lezen of iets met boeken hebben, maar vooral: Brusselaars met een bijzonder beroep of een bijzonder verhaal dat Brussel zo rijk maakt.
Naast leestips zorgen de bibliotheken en hun literaire partners deze zomer ook voor een waaier aan literaire activiteiten.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Culturele Zomerzoektocht in Brussel

08.06.2020

Brussel geeft zijn geheimen prijs dankzij Davidsfonds, Muntpunt en visit.brussels

Iedereen heeft de binnenkant van zijn kot nu wel wat gezien. Tijd om met je ‘bubbel’ naar buiten te trekken. Van 15 juni tot en met 27 september strijkt de 34ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht neer in Brussel, een perfecte gelegenheid om een uitstapje naar de hoofdstad op je agenda te zetten. Wandel langs de culturele hoogtepunten en verborgen parels van Brussel en quiz er intussen op los. Geniet deze zomer van een uitstap in eigen land met je kinderen, familie of vrienden en ontdek hoe bruisend Brussel is! Nieuw dit jaar is de samenwerking met Natuurpunt, met heel wat originele groene weetjes op de route. Davidsfonds slaat de handen in elkaar met Muntpunt en visit.brussels voor een onvergetelijke zomer in eigen land!

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Lokale Nederlandstalige Bibliotheken in Brussel heropenen voor publiek – Muntpunt wordt studieplek

26.05.2020

De Nederlandstalige bibliotheken in Brussel willen samen een antwoord bieden op de verschillende noden vandaag. Terwijl de focus van de lokale bibliotheken ligt op heropening en publieksonthaal, opent Muntpunt voor een beperkte groep studenten en scholieren die broodnodig een studieplek zochten met toegang tot internet en informatie. Ook de eerste fysieke informatiemomenten worden er opnieuw georganiseerd. De heropening voor het grote publiek voorziet Muntpunt voorlopig op 1 juli, na de examenperiode. 

De Brusselse bibliotheken kunnen elkaar goed aanvullen omdat leden van één van de Brusselse bibliotheken automatisch lid zijn van alle andere Brusselse bibliotheken en dus gebruik kunnen maken van het publieksaanbod van het hele netwerk.

Lees hier het volledige persbericht.                                                             

[PERSBERICHT] Alternatief voor Vlaanderen Feest, Brussel Danst

19.05.2020

“Als de mensen niet naar het feest kunnen komen, brengen wij het feest naar de mensen.” Onder dat motto zoekt organisator Muntpunt naar een alternatief voor de viering van de Vlaamse feestdag in Brussel. Het feest op 11 juli was intussen uitgegroeid tot een vaste afspraak in Brussel. Elk jaar zakken duizenden mensen af naar de hoofdstad om samen de Vlaamse feestdag te vieren. Dat zal noodgedwongen anders moeten dit jaar. Maar Muntpunt laat weten niet bij de pakken te blijven neerzitten en is een alternatief aan het uitwerken.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt opent een online jeugdbib

07.04.2020

Muntpunt lanceert vandaag een virtuele versie van zijn jeugdbib. “Tijdens de paasvakantie trekken heel wat gezinnen naar Muntpunt. Omdat dat nu niet kan, bouwden we onze jeugdafdeling virtueel na. Er is uiteraard een stevige boekenkast, maar ook een voorleeshoek, een maakplek, sing-alongs en elke week een tip van Stip, ons reuzegrote konijn… net als bij ons”, klinkt het bij Roel Leemans, algemeen directeur van Muntpunt.

Lees hier het volledige persbericht.