U bent hier

Pers

Journalisten kunnen met vragen terecht bij onze MarCom-verantwoordelijke Piet:

Piet Lambrechts
piet.lambrechts@muntpunt.be
0495 63 26 00

Hieronder vind je alvast een overzicht van recent verzonden persberichten.

[PERSBERICHT] 1 Stad, 19 Boeken: de Brusselse bibliotheken gidsen je door de zomer

20.06.2022

Deze zomer zetten de Brusselse bibliotheken voor het vijfde jaar op rij 19 topboeken in de kijker onder de naam ‘1 Stad, 19 Boeken’. Ze kozen de boeken niet zelf, maar lieten ze zorgvuldig selecteren door 19 Brusselaars met een liefde voor lezen

Het resultaat is een leeslijst met verse boekentips. Er is voor elk wat wils: young adult-boeken, romans, verhalen, graphic novels … Vandaag onthullen ze alvast de 19 boeken online en kan je de interviews met de Brusselse leesambassadeurs lezen. Vanaf woensdag 22 juni kan je in alle Brusselse Nederlandstalige bibliotheken door het aanbod snuisteren én het gratis zomermagazine meenemen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt bouwt volledige verdieping om tot maakplek

21.10.2021

Minister Benjamin Dalle opende vandaag officieel De Grid, een nieuwe doe-, leer- en maakplek in Muntpunt, waar bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. Om de creatieve plek een prominente plaats te geven, bouwde Muntpunt nagenoeg zijn volledige vijfde verdieping om tot maakplek met een medialab, atelier, co-working space en binnenkort ook een studio. Verschillende tools, hardware, software en freeware worden samengebracht in die ruimtes, open voor iedereen. Het project kwam er dankzij de relancemiddelen van de Vlaamse Overheid.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt verkoopt tienduizenden cd’s en boeken

13.09.2021

Muntpunt opent de deuren op autoloze zondag (19.09) voor zijn jaarlijkse tweedehandsverkoop. Wie langsgaat kan een karrenvracht cd’s, boeken en dvd’s inslaan voor een prikje. Alle titels gaan de deur uit aan € 1 of € 5.

Omdat Muntpunt recent zijn cd-collectie stopzette, is er dit jaar extra veel muziek in de aanbieding: maar liefst 25 000 cd’s vinden hun weg naar de verkoop.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 19 uitgelezen boekentips voor de zomer

15.06.2021

Goed nieuws voor wie niet weet wat gelezen deze zomer! De Brusselse Nederlandstalige bibliotheken brengen voor het vierde jaar op rij 19 boekentips met “1 Stad, 19 Boeken. De bibs kozen de (bekende en minder bekende) boeken niet zelf, dat lieten ze over aan hun publiek: 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door.  

Het resultaat is een leeslijst met boeken uit de rijke oogst van 2020 en 2021. Een bijzonder diverse lijst met titels uit een breed gamma: fictie, non-fictie, verhalen, graphic novels… De boeken zijn vanaf 15 juni te verkrijgen in alle Brusselse Nederlandstalige bibliotheken.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt staat op straat

12.05.2021

Muntpunt fleurt het Brusselse straatbeeld op en tovert, samen met Cakri, het straatje tussen zijn gebouw en De Munt om tot Leesstraat. Die komt er niet toevallig enkele maanden vroeger dan eerst gepland, want de Leesstraat wordt een plek waar opnieuw activiteiten kunnen plaatsvinden, gezellig en gezond in openlucht. Wanneer er geen activiteiten zijn, vinden bezoekers in de Leesstraat rustige lees- en speelplekken, midden in de drukte van de stad.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 100ste Rap op Stapkantoor opent in Muntpunt

19.01.2021

Op 20 januari opent het 100ste Rap op Stapkantoor in Muntpunt in hartje Brussel. Rap op Stap is een laagdrempelig vrijetijdsloket waar iedereen met een beperkt budget terecht kan met al zijn vragen en wensen over vrije tijd en vakantie

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt lanceert DIY-boekenclubs

09.12.2020

Niets meegemaakt? Alles al gezegd? In lockdowntijden wordt gesprekstof steeds stoffiger. De remedie komt uit onverwachte hoek: de bib.
Brusselse bibliotheek Muntpunt lanceert vandaag Leesclubbing: DIY-boekenclubs rond spraakmakende boeken die lezers thuis, of voorlopig nog even online, met vrienden organiseren. Wie een Leesclubbing-pakket (€ 10) afhaalt, leent 5 exemplaren van een gespreksstofrijk boek en krijgt er een handige how-to, discussievragen en een leuke verrassing bij. 

Lees hier het volledige persbericht.