U bent hier

Pers

Journalisten kunnen met al hun vragen terecht bij onze persverantwoordelijke Eva, dag en nacht* (*maar bij voorkeur dag):

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be.
0472 79 42 00

Hieronder vind je een alvast overzicht van recent verzonden persberichten.

[PERSBERICHT] Getipt door de bib: 19 zomerboeken

De zoektocht naar het perfecte zomerboek hoeft dit jaar niet lang te duren. De Brusselse Nederlandstalige bibliotheken slaan de handen in elkaar en tippen 19 uitgelezen boeken, onder de toepasselijke noemer '1 Stad, 19 Boeken'. Nieuw dit jaar is dat niet de bibliothecarissen instonden voor de selectie, maar 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken zijn vanaf 19 juni te verkrijgen in elk van de bibliotheken. In Muntpunt wordt die selectie aangevuld door zo’n 100 persoonlijke tips van medewerkers.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] #LikeMe, Kapitein Winokio en VRT Bigband op Vlaanderen Feest, Brussel Danst

Wie op de Vlaamse feestdag (11 juli) afzakt naar Brussel, tekent voor een feestelijke dag uit in de hoofdstad. Organisator Muntpunt maakte vandaag het volledige programma van ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’ bekend op www.brusseldanst.be.

Op de affiche pronken sinds vandaag ook optredens van kindersensaties #LikeMe en Kapitein Winokio, De Vlaamse 100 van Radio 2 en de VRT Bigband met Lady Linn en Yannick Bovy. Eerder al kondigde Muntpunt aan dat Will Tura samen met Brussels Philharmonic speelt in de AB. Naast optredens en muziek is het hart van de hoofdstad ook het feestelijk decor voor tal van activiteiten, zoals wandelingen, fietstochten, een grote receptie en dance battles.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk de Fact sheet.

[PERSBERICHT] Kinderprogramma met #LikeMe en Kapitein Winokio op Vlaamse feestdag

Kinderen krijgen een eigen feeststraat op de Vlaamse feestdag in Brussel: ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. Organisator Muntpunt bokste voor het eerst een heus kinderprogramma in elkaar en de namen zijn niet van de minste. De nieuwste sensatie #LikeMe en de intussen gevestigde waarde Kapitein Winokio verschijnen op 11 juli op het podium. Ook op de affiche: een theatervoorstelling, dansworkshops en kinderanimatie. Het volledige programma is gratis en open voor iedereen.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk de Fact sheet.

[PERSBERICHT]: BRUZZ en Muntpunt organiseren grote verkiezingsshow

Op verkiezingsavond (26.05) slaan BRUZZ en Muntpunt de handen in elkaar en organiseren ze samen de grote BRUZZ verkiezingsshow.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt lanceert reservatiesysteem voor studieplekken

Met de examens voor de deur gaan vele studenten buitenshuis op zoek naar een plek om te studeren. Zij kunnen er sinds deze week eentje reserveren in Muntpunt via de webapplicatie Bookaplace. Het gloednieuwe reservatiesysteem is gratis en open voor iedereen.

Het gaat om een testtraject: voorlopig zijn enkel de studie- en werkplekken op de 3de verdieping van Muntpunt te reserveren. In het najaar moet een evaluatie leren of en hoe een uitbreiding kan.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Vlaamse feestdag in Brussel strikt Will Tura voor uitzonderlijk concert

Op 11 juli viert Brussel de Vlaamse feestdag met ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. Voor de komende editie wist organisator Muntpunt Will Tura te strikken. De keizer van het Vlaamse lied zal die avond optreden in de AB. Het gaat bovendien om een extra bijzonder optreden. Tura wordt niet enkel bijgestaan door zijn eigen band; hij zal het podium delen met het befaamde Brussels Philharmonic. Dit maakte Will Tura vanochtend bekend bij De Madammen op Radio 2.

Na 60 jaar onafgebroken toeren door Vlaanderen nam Tura in 2019 eindelijk zijn eerste sabbatjaar. Maar voor ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’ maakt hij een uitzondering. Het wordt het enige concert van Tura in 2019.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Wat brengt de toekomst voor Muntpunt?

21.03.2019 - Meer dan 3 miljoen bezoeken, 2,5 miljoen uitleningen en verlengingen en bijna 20 000 leden. Dat zijn de cijfers die Muntpunt 5 jaar na zijn opening kan voorleggen. De organisatie bracht deze en meer cijfers vandaag uit in haar jaarverslag 2018, het vijfde werkingsjaar van Muntpunt.

“Dat zijn mooie resultaten, maar we streven voor de komende jaren naar nog meer en, vooral, naar nog beter,” aldus algemeen directeur Roel Leemans in een reactie. De organisatie blikt dan ook vandaag niet terug, maar liever vooruit. Een overzicht van wat bezoekers van Muntpunt mogen verwachten in de toekomst.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Schooluitstappen in Brussel worden makkelijker

21.01.2019 - Een schooluitstap naar Brussel wordt vanaf 21 januari kinderspel. Dan lanceert Muntpunt de gloednieuwe scholensite www.brusselvoorscholen.be. De website bundelt het volledige aanbod van Nederlandstalige stadsverkenningen specifiek voor scholen, met alle praktische info, maar ook een hoop tips voor wie hulp op maat wil. Muntpunt werkte dit nieuwe project uit op vraag van Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz. Minister Gatz ging daarmee in op een van de aanbevelingen van het Burgerkabinet Brussel.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Europese primeur: Make a Mark, designmarathon voor het goede doel, komt naar Brussel

17.01.2019 - Make a Mark baant zich een weg naar Brussel en doet daarmee op 16 maart zijn intrede in Europa. Initiatiefneemster Gwen Dubois bundelt de krachten met Muntpunt en Beursschouwburg om dit creatieve en warme initiatief naar de hoofdstad te brengen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Verken Brussel en zijn markten met gids

13.09.2018 - Brussel barst van de markten: van bio- en boerenmarkten, antiek- en rommelmarkten tot markten met een aanbod uit de vier windstreken. Geen enkele stad heeft zoveel markten als Brussel. Hoog tijd om deze bekende en minder bekende parels te ontdekken.

Tijdens het nieuwe project ‘Van alle markten thuis’ verkennen verschillende gidsen diverse Brusselse markten te voet of met de fiets. Zij wijzen niet alleen de weg op de markt, maar duiken ook dieper in de bruisende buurt rondom.
Het project loopt van 22 tot 30 september en trekt langs onder meer de bekende Zuidmarkt, maar ook langs minder gekende markten zoals Les Écuries van de Tram. De perfecte weekend- (of week-)uitstap voor de eerste herfstdagen.

Lees hier het volledige persbericht.