U bent hier

Pers

Journalisten kunnen met al hun vragen terecht bij onze persverantwoordelijke Eva, dag en nacht* (*maar bij voorkeur dag):

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be.
0472 79 42 00

Hieronder vind je een alvast overzicht van recent verzonden persberichten.

[PERSBERICHT] Nooit te oud, met deze 3 gouden tips

Wil je je graag 10, 20, 30, 40, 50 jaar jonger voelen? Vergeet wondermiddeltjes, die werken niet. Maar niet gewanhoopt! Het is kinderspel. Letterlijk dan. Want wie zich jonger wil voelen, kan heel wat opsteken van kinderen. Het is dromen en proberen in plaats van weten en redeneren, onbehouwen spelen en niet piekeren over wat een ander vindt.
Maar hoe begin je daar nu aan? Wij helpen je een stukje op weg. Noteer alvast in je agenda – en bij voorkeur in ruil voor grote-mensen-verplichtingen – deze 3 activiteiten in het Brusselse Muntpunt waarvoor je nooit te oud bent. Kinderen zijn voor een keer niet toegelaten. Why should they have all the fun?

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Designmarathon voor en door Brussel keert terug

Communicatieprofessionals doneren hun tijd en expertise aan Brusselse social profits. Dat is het basisidee van Make a Mark. Het doel is eenvoudig: organisaties steunen die zich dagelijks inzetten voor een beter Brussel.

Voor het 2de jaar op rij bundelt initiatiefneemster Gwen Dubois de krachten met Muntpunt en Beursschouwburg. Samen organiseren ze op 7 maart de designmarathon Make a Mark: 12 uur lang gaan experten aan de slag met communicatievragen van verschillende organisaties en verenigingen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt experimenteert met digitaal labo

De digitale kloof verkleinen en creativiteit vergroten. Onder dat motto opent in Muntpunt vandaag een nieuw Medialab. Afhankelijk van wie het gebruikt, verandert het in een graphic lab, art lab, sound lab, video lab, online lab... Verschillende tools, hardware, software en freeware, worden samengebracht in één creatieve ruimte, open voor iedereen.

“Het gaat er niet alleen om tools aan te bieden, maar ook om een creatieve ruimte te creëren waar makers elkaar kunnen ontmoeten, elkaar om raad vragen, ideeën uitwisselen en samenwerken”, klinkt het bij Muntpunt.

Lees hier het volledige persbericht.

 

PERSBERICHT: Grote boekenverkoop in Muntpunt op Autoloze zondag

Muntpunt maakt plaats in zijn boekenkasten en daarvan mag iedereen mee profiteren. Op 22 september (Autoloze zondag) houdt de bibliotheek zijn jaarlijkse Boekenverkoop. Maar liefst 10 000 titels vliegen de deur uit aan spotprijzen. € 1 per boek, cd of dvd. € 5 voor enkele speciale edities en gezelschapsspellen. Met een Happy Hour vanaf 16:00. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 11 000 bezoekers voor tweede dag van Vlaanderen Feest, Brussel Danst

Voor het 7de jaar op rij vierde Brussel de Vlaamse feestdag met ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. 11 000 bezoekers zakten vandaag af naar de hoofdstad voor een programma vol optredens, dans en wandelingen. Een uitverkocht optreden van Will Tura & Brussels Philharmonic in de Ancienne Belgique (AB) was de kers op de taart.

Organisator Muntpunt trok de Vlaamse feestdag gisteren al op gang met de Brussel Danst Dance Battles. Daarvoor tekenden zo'n 1000 toeschouwers present. Dat brengt het totaal van beide dagen samen op 12 000 personen die naar Brussel trokken om de Vlaamse feestdag te vieren. Vorig jaar waren dat er 11 500.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Gezien: Hangmatten, strandstoelen en ligplekken op het Muntplein

Op zoek naar een rustige plek om deze zomer te hangen, spelen of lezen? Muntpunt opent vandaag een openlucht versie van de bibliotheek: de Leesstraat. Buiten liggen kranten, strips, spellen en magazines, binnen staat de grootste boekenkast van de stad. Wie een bezoekje aan de Leesstraat brengt, kan zich installeren in een van de hangmatten, strandstoelen en picknicktafels of languit liggen op de grote hangnetten.  

De Leesstraat bevindt zich nog tot 31 augustus vlak naast Muntpunt, in het straatje tussen de opera en Muntpunt. De toegang is open voor iedereen en helemaal gratis.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Getipt door de bib: 19 zomerboeken

De zoektocht naar het perfecte zomerboek hoeft dit jaar niet lang te duren. De Brusselse Nederlandstalige bibliotheken slaan de handen in elkaar en tippen 19 uitgelezen boeken, onder de toepasselijke noemer '1 Stad, 19 Boeken'. Nieuw dit jaar is dat niet de bibliothecarissen instonden voor de selectie, maar 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken zijn vanaf 19 juni te verkrijgen in elk van de bibliotheken. In Muntpunt wordt die selectie aangevuld door zo’n 100 persoonlijke tips van medewerkers.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] #LikeMe, Kapitein Winokio en VRT Bigband op Vlaanderen Feest, Brussel Danst

Wie op de Vlaamse feestdag (11 juli) afzakt naar Brussel, tekent voor een feestelijke dag uit in de hoofdstad. Organisator Muntpunt maakte vandaag het volledige programma van ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’ bekend op www.brusseldanst.be.

Op de affiche pronken sinds vandaag ook optredens van kindersensaties #LikeMe en Kapitein Winokio, De Vlaamse 100 van Radio 2 en de VRT Bigband met Lady Linn en Yannick Bovy. Eerder al kondigde Muntpunt aan dat Will Tura samen met Brussels Philharmonic speelt in de AB. Naast optredens en muziek is het hart van de hoofdstad ook het feestelijk decor voor tal van activiteiten, zoals wandelingen, fietstochten, een grote receptie en dance battles.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk de Fact sheet.

[PERSBERICHT] Muntpunt lanceert reservatiesysteem voor studieplekken

Met de examens voor de deur gaan vele studenten buitenshuis op zoek naar een plek om te studeren. Zij kunnen er sinds deze week eentje reserveren in Muntpunt via de webapplicatie Bookaplace. Het gloednieuwe reservatiesysteem is gratis en open voor iedereen.

Het gaat om een testtraject: voorlopig zijn enkel de studie- en werkplekken op de 3de verdieping van Muntpunt te reserveren. In het najaar moet een evaluatie leren of en hoe een uitbreiding kan.

Lees hier het volledige persbericht.