U bent hier

Pers

Journalisten kunnen met al hun vragen terecht bij onze persverantwoordelijke Eva, dag en nacht* (*maar bij voorkeur dag):

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be.
0472 79 42 00

Hieronder vind je een alvast overzicht van recent verzonden persberichten.

[PERSBERICHT] Muntpunt opent een online jeugdbib

Muntpunt lanceert vandaag een virtuele versie van zijn jeugdbib. “Tijdens de paasvakantie trekken heel wat gezinnen naar Muntpunt. Omdat dat nu niet kan, bouwden we onze jeugdafdeling virtueel na. Er is uiteraard een stevige boekenkast, maar ook een voorleeshoek, een maakplek, sing-alongs en elke week een tip van Stip, ons reuzegrote konijn… net als bij ons”, klinkt het bij Roel Leemans, algemeen directeur van Muntpunt.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] VGC lanceert ‘Brussels helps’: centraal platform voor hulp tijdens coronacrisis

Op 17 maart lanceerden de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Muntpunt en Bruzz het drietalige onlineplatform ‘Brussels helps’, om hulp te bieden tijdens de coronacrisis. Doel van het platform is om mensen met elkaar in verbinding te brengen: Brusselaars die hulp zoeken tijdens deze coronacrisis en Brusselaars die vrijwillig hulp willen bieden aan wie het nodig heeft.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Nooit te oud, met deze 3 gouden tips

Wil je je graag 10, 20, 30, 40, 50 jaar jonger voelen? Vergeet wondermiddeltjes, die werken niet. Maar niet gewanhoopt! Het is kinderspel. Letterlijk dan. Want wie zich jonger wil voelen, kan heel wat opsteken van kinderen. Het is dromen en proberen in plaats van weten en redeneren, onbehouwen spelen en niet piekeren over wat een ander vindt.
Maar hoe begin je daar nu aan? Wij helpen je een stukje op weg. Noteer alvast in je agenda – en bij voorkeur in ruil voor grote-mensen-verplichtingen – deze 3 activiteiten in het Brusselse Muntpunt waarvoor je nooit te oud bent. Kinderen zijn voor een keer niet toegelaten. Why should they have all the fun?

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Designmarathon voor en door Brussel keert terug

Communicatieprofessionals doneren hun tijd en expertise aan Brusselse social profits. Dat is het basisidee van Make a Mark. Het doel is eenvoudig: organisaties steunen die zich dagelijks inzetten voor een beter Brussel.

Voor het 2de jaar op rij bundelt initiatiefneemster Gwen Dubois de krachten met Muntpunt en Beursschouwburg. Samen organiseren ze op 7 maart de designmarathon Make a Mark: 12 uur lang gaan experten aan de slag met communicatievragen van verschillende organisaties en verenigingen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt experimenteert met digitaal labo

De digitale kloof verkleinen en creativiteit vergroten. Onder dat motto opent in Muntpunt vandaag een nieuw Medialab. Afhankelijk van wie het gebruikt, verandert het in een graphic lab, art lab, sound lab, video lab, online lab... Verschillende tools, hardware, software en freeware, worden samengebracht in één creatieve ruimte, open voor iedereen.

“Het gaat er niet alleen om tools aan te bieden, maar ook om een creatieve ruimte te creëren waar makers elkaar kunnen ontmoeten, elkaar om raad vragen, ideeën uitwisselen en samenwerken”, klinkt het bij Muntpunt.

Lees hier het volledige persbericht.