U bent hier

Pers

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie over Muntpunt wensen. Vragen in verband met Pers & PR mogen gericht worden aan:

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be.
Tel: 0472 79 42 00
Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Voor alle andere vragen kan u ons contacteren via info@muntpunt.be of
02 278 11 11.

[PERSBERICHT] Wat brengt de toekomst voor Muntpunt?

21.03.2019 - Meer dan 3 miljoen bezoeken, 2,5 miljoen uitleningen en verlengingen en bijna 20 000 leden. Dat zijn de cijfers die Muntpunt 5 jaar na zijn opening kan voorleggen. De organisatie bracht deze en meer cijfers vandaag uit in haar jaarverslag 2018, het vijfde werkingsjaar van Muntpunt.

“Dat zijn mooie resultaten, maar we streven voor de komende jaren naar nog meer en, vooral, naar nog beter,” aldus algemeen directeur Roel Leemans in een reactie. De organisatie blikt dan ook vandaag niet terug, maar liever vooruit. Een overzicht van wat bezoekers van Muntpunt mogen verwachten in de toekomst.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Schooluitstappen in Brussel worden makkelijker

21.01.2019 - Een schooluitstap naar Brussel wordt vanaf 21 januari kinderspel. Dan lanceert Muntpunt de gloednieuwe scholensite www.brusselvoorscholen.be. De website bundelt het volledige aanbod van Nederlandstalige stadsverkenningen specifiek voor scholen, met alle praktische info, maar ook een hoop tips voor wie hulp op maat wil. Muntpunt werkte dit nieuwe project uit op vraag van Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz. Minister Gatz ging daarmee in op een van de aanbevelingen van het Burgerkabinet Brussel.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Europese primeur: Make a Mark, designmarathon voor het goede doel, komt naar Brussel

17.01.2019 - Make a Mark baant zich een weg naar Brussel en doet daarmee op 16 maart zijn intrede in Europa. Initiatiefneemster Gwen Dubois bundelt de krachten met Muntpunt en Beursschouwburg om dit creatieve en warme initiatief naar de hoofdstad te brengen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Verken Brussel en zijn markten met gids

13.09.2018 - Brussel barst van de markten: van bio- en boerenmarkten, antiek- en rommelmarkten tot markten met een aanbod uit de vier windstreken. Geen enkele stad heeft zoveel markten als Brussel. Hoog tijd om deze bekende en minder bekende parels te ontdekken.

Tijdens het nieuwe project ‘Van alle markten thuis’ verkennen verschillende gidsen diverse Brusselse markten te voet of met de fiets. Zij wijzen niet alleen de weg op de markt, maar duiken ook dieper in de bruisende buurt rondom.
Het project loopt van 22 tot 30 september en trekt langs onder meer de bekende Zuidmarkt, maar ook langs minder gekende markten zoals Les Écuries van de Tram. De perfecte weekend- (of week-)uitstap voor de eerste herfstdagen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Grote boekenverkoop op Autoloze zondag in Brussel

10.09.2018 - Muntpunt houdt zijn jaarlijkse tweedehands boekenverkoop voor het eerst op Autoloze zondag (16.09). Om volop van de frisse lucht te kunnen genieten, haalt de organisatie de boekenverkoop naar buiten, naar de Leesstraat vlak naast Muntpunt.
Bezoekers kiezen uit meer dan 10 000 boeken, dvd’s en cd’s, die verkocht worden voor € 1 of € 5 per titel.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt staat op straat

16.07.2018 - Net naast zijn gebouw frist Muntpunt deze zomer het straatbeeld op. Vanaf vandaag (16.07) wordt de straat tussen Muntpunt en de Munt omgetoverd tot Leesstraat, een rustige plek met hangmatten, strandstoelen, spellen en natuurlijk heel veel boeken, kranten, tijdschriften en strips. Net als Muntpunt is het een open plek, voor iedereen en helemaal gratis.
De Leesstraat blijft er nog de hele zomer, tot 16 september.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 11 500 bezoekers voor Vlaanderen Feest, Brussel Danst

12.07.2018 - Voor het zesde jaar op rij vierde Brussel vandaag de Vlaamse feestdag met ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. 11500 bezoekers zakten naar de hoofdstad af voor een goed gevuld en gratis programma vol optredens, dans, wandelingen en zelfs een trouwfeest. Vorig jaar waren dat er 10000.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.