U bent hier

Pers

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie over Muntpunt wensen. Vragen in verband met Pers & PR mogen gericht worden aan:

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be.
Tel: 0472 79 42 00
Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Voor alle andere vragen kan u ons contacteren via info@muntpunt.be of
02 278 11 11.

[PERSBERICHT] Schooluitstappen in Brussel worden makkelijker

Een schooluitstap naar Brussel wordt vanaf 21 januari kinderspel. Dan lanceert Muntpunt de gloednieuwe scholensite www.brusselvoorscholen.be. De website bundelt het volledige aanbod van Nederlandstalige stadsverkenningen specifiek voor scholen, met alle praktische info, maar ook een hoop tips voor wie hulp op maat wil. Muntpunt werkte dit nieuwe project uit op vraag van Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz. Minister Gatz ging daarmee in op een van de aanbevelingen van het Burgerkabinet Brussel.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Europese primeur: Make a Mark, designmarathon voor het goede doel, komt naar Brussel

Make a Mark baant zich een weg naar Brussel en doet daarmee op 16 maart zijn intrede in Europa. Initiatiefneemster Gwen Dubois bundelt de krachten met Muntpunt en Beursschouwburg om dit creatieve en warme initiatief naar de hoofdstad te brengen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Verken Brussel en zijn markten met gids

Brussel barst van de markten: van bio- en boerenmarkten, antiek- en rommelmarkten tot markten met een aanbod uit de vier windstreken. Geen enkele stad heeft zoveel markten als Brussel. Hoog tijd om deze bekende en minder bekende parels te ontdekken.

Tijdens het nieuwe project ‘Van alle markten thuis’ verkennen verschillende gidsen diverse Brusselse markten te voet of met de fiets. Zij wijzen niet alleen de weg op de markt, maar duiken ook dieper in de bruisende buurt rondom.
Het project loopt van 22 tot 30 september en trekt langs onder meer de bekende Zuidmarkt, maar ook langs minder gekende markten zoals Les Écuries van de Tram. De perfecte weekend- (of week-)uitstap voor de eerste herfstdagen.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Grote boekenverkoop op Autoloze zondag in Brussel

Muntpunt houdt zijn jaarlijkse tweedehands boekenverkoop voor het eerst op Autoloze zondag (16.09). Om volop van de frisse lucht te kunnen genieten, haalt de organisatie de boekenverkoop naar buiten, naar de Leesstraat vlak naast Muntpunt.
Bezoekers kiezen uit meer dan 10 000 boeken, dvd’s en cd’s, die verkocht worden voor € 1 of € 5 per titel.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt staat op straat

Net naast zijn gebouw frist Muntpunt deze zomer het straatbeeld op. Vanaf vandaag (16.07) wordt de straat tussen Muntpunt en de Munt omgetoverd tot Leesstraat, een rustige plek met hangmatten, strandstoelen, spellen en natuurlijk heel veel boeken, kranten, tijdschriften en strips. Net als Muntpunt is het een open plek, voor iedereen en helemaal gratis.
De Leesstraat blijft er nog de hele zomer, tot 16 september.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 11 500 bezoekers voor Vlaanderen Feest, Brussel Danst

Voor het zesde jaar op rij vierde Brussel vandaag de Vlaamse feestdag met ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. 11500 bezoekers zakten naar de hoofdstad af voor een goed gevuld en gratis programma vol optredens, dans, wandelingen en zelfs een trouwfeest. Vorig jaar waren dat er 10000.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.

[PERSBERICHT] 3 dingen om te doen in Brussel op 11 juli

Op 11 juli wordt overal in Vlaanderen de Vlaamse feestdag gevierd. Een van de grootste feesten gaat door in Brussel: ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. Van ’s middags tot ’s avonds laat staat het programma propvol festiviteiten. Alles is bovendien helemaal gratis. Het ideale excuus om een zomers tripje naar de hoofdstad te boeken. Een allez-retour Brussel, graag!
Wij maakten alvast een korte bucketlist voor wie met keuzestress zit.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.

[PERSBERICHT] Een sprookjeshuwelijk dat voor jou geregeld wordt? Yes please.

Trouwen … Op een fantastische locatie. Met een fenomenaal feest. En natuurlijk: met the one. Kan het nog mooier? Wat als je nu eens kon trouwen op de Grote Markt van Brussel? Wat als duizenden glazen op die Grote Markt klinken op jou? En wat als je daar zelf helemaal niets voor moet doen?
Op 11 juli kan iedereen die dat wil trouwen in Brussel, in het prachtige stadhuis en met een groots feest op de Grote Markt. Alles wordt voor jou geregeld, helemaal gratis. Bovendien is er goed nieuws voor wie nog single is. Je hoeft zelfs niet voor een aanstaande te zorgen, je trouwt die dag namelijk niet met elkaar, maar met Brussel.

De grootse huwelijkspartij maakt deel uit van de viering van de Vlaamse feestdag in Brussel: ‘Vlaanderen feest, Brussel Danst’.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.

[PERSUITNODIGING] Brussel viert Vlaamse feestdag met reuzenhuwelijk en De Kreuners

Persuitnodiging
Vlaanderen Feest, Brussel Danst

Viering van de Vlaamse feestdag in Brussel
11 juli - vanaf 12:00
Centrum Brussel (personthaal: Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel)

Bevestig je komst voor 9 juli bij Eva Drees, woordvoerder Muntpunt
(eva.drees@muntpunt.be, 0472 79 42 00)

Lees hier de volledige persuitnodiging.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.

[PERSBERICHT] 50 wandelingen door Brussel met gids op 11 juli

De gegidste wandelingen door Brussel op de viering van de Vlaamse feestdag (11 juli) zijn elk jaar een schot in de roos. Daarom werd vandaag beslist om een extra wandeling aan het programma toe te voegen en om de capaciteit van enkele andere wandelingen te verhogen. Daarmee komt de teller op 50 wandelingen te staan. Net als de rest van het programma van ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’ zijn de gegidste wandelingen gratis. Vooraf inschrijven via www.brusseldanst.be is wel aanbevolen.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.

[PERSBERICHT] Neemt gij Brussel tot uw wettige echtgeno(o)t(e)?

“Ik zie Brussel zo graag, dat ik ermee zou trouwen.” Een idee uit een brainstorm met vergaande gevolgen. Daarmee werd de basis gelegd voor het thema van de viering van de Vlaamse Feestdag in Brussel voor 2018: Brussel Trouwt. Dit jaar wacht in Brussel op 11 juli een groot trouwfeest: bezoekers geven hun jawoord, of vieren simpelweg mee tijdens De Grote Brussel Trouwt Trouwshow. De Kreuners sluiten het feest op de Grote Markt af.
Naast Brussel Trouwt staan nog heel wat andere activiteiten op het programma: o.a. gegidste wandelingen, Brussel Danst Dance Battles en De Vlaamse 100 Live van Radio 2. Het volledige programma werd vandaag bekendgemaakt op www.brusseldanst.be. Ook de inschrijvingen voor de wandelingen, die elk jaar snel volzet zijn, starten vandaag.
‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’, zoals de viering van de Vlaamse feestdag in Brussel heet, is aan zijn zesde editie toe. Net als voorbije jaren is het feest volledig gratis.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees hier het persdossier.

Lees hier de factsheet.

[PERSBERICHT] De beste zomerboeken getipt door bibliothecarissen

Nog op zoek naar een goed boek voor de zomer? De bibliothecarissen van de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken stellen een persoonlijke selectie met 19 aanraders voor. Ze bundelden de krachten voor dit project, dat de toepasselijke titel ‘1 Stad, 19 Boeken’ krijgt. Samen zochten zij de 19 beste fictieboeken die zich afspelen in Europa. Zo zullen ook thuisblijvers dit jaar gegarandeerd met hun hoofd in andere oorden zitten.

De lijst van boeken wordt vandaag bekendgemaakt. Vanaf half juni zijn de boeken beschikbaar in elk van de bibliotheken.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 1 600 Brusselse leerlingen vullen AB voor wetenschapsshow

Deze voormiddag (27.04) verzamelden 1 600 leerlingen van het Brussels Nederlandstalig basisonderwijs voor een spectaculaire wetenschapsshow in de Ancienne Belgique (foto’s). Technopolis haalde daar o.a. stikstofknallen, vuurballen en een iets onschuldigere ballenfontein uit zijn trukendoos. De show was de explosieve finale van ‘Eureka!’, een project van de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken en scholen.

Het project bereikte afgelopen schooljaar in totaal 11 000 leerlingen. Zij namen deel aan allerlei activiteiten die voorlezen en lezen met wetenschap en techniek samenbrachten: STEAM*-workshops, digitale stripverhalen, Virtual Reality , verteluurtjes …

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSUITNODIGING] Creatief compact wonen in Brussel

Muntpunt en LUCA School of Arts nodigen je graag uit op de vernissage van de expo ‘XS in BXL’
Donderdag 3 mei, 17:30 - 20:00, Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel)

Hoe slaag je erin een kleine stadswoning creatief in te richten en aan te passen aan jouw persoonlijkheid? Met die vraag gingen studenten van LUCA School of Arts aan de slag. Een bestaand Brussels appartement van 55 m² werd hun blanco canvas. In de expo ‘XS in BXL’ tonen zij hun ideeën, maquettes en ontwerpen om groots te wonen in een klein appartement. ‘XS in BXL’ staat van 3 tot 26 mei in Muntpunt.
De expo kadert in het project ‘Met Brussel onder één dak’, de nieuwe infocampagne van Muntpunt, die de troeven van Brussel als woonstad in de kijker zet.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk hier de fact sheet.

[PERSUITNODIGING] Wat hebben 1 600 Brusselse leerlingen, een stikstofknal, LEGO en lezen gemeen?

PERSUITNODIGING
slotfeest ‘Eureka!’: een spectaculaire wetenschapsshow voor 1 600 Brusselse leerlingen.
Vrijdag 27 april | 10:30 - 11:30 | Ancienne Belgique
 
Een schooljaar lang werkten de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken en basisscholen samen rond het project ‘Eureka!’, waarin wetenschap en techniek hand in hand gingen met boeken en lezen. Afgelopen jaar bouwden duizenden Brusselse leerlingen met LEGO een boek om tot een digitaal stripverhaal, kwamen ze naar de bib voor STEAM*-workshops met robots en Virtual Reality, of voor een verteluurtje met verhalen over wetenschap en techniek.
Hun beloning na een jaar hard werken? Een grote wetenschapsshow met o.a. stikstofknallen, steekvlammen en een ballenfontein, gebracht door Technopolis.

Lees hier de volledige persuitnodiging

[PERSBERICHT] Duurzaam, compact én betaalbaar wonen in Brussel?

Hoe slaag je erin compact, duurzaam en dan nog eens betaalbaar te wonen in Brussel? Die vraag staat centraal in de nieuwste infocampagne van Muntpunt: ‘Met Brussel onder één dak’. Met de campagne wil de organisatie mensen overtuigen van de troeven van Brussel als woonstad.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk hier de fact sheet.

[PERSBERICHT] Steeds meer mensen trekken naar Muntpunt

De teller aan de Muntpuntdeuren klokte in 2017 af op 636 532 bezoeken, een stijging van 17 458 tegenover 2016. Mensen bezochten de organisatie om heel wat verschillende redenen. Zo blijkt uit de cijfers van het jaarverslag dat de organisatie vandaag presenteert.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 2 500 strips te koop in Muntpunt

Op zaterdag 10 maart houdt Muntpunt een grote uitverkoop van strips. Maar liefst 2 500 tweedehands exemplaren worden te koop aangeboden tegen zachte prijsjes. Het gaat niet enkel om strips uit de bib; ook particuliere verzamelaars en liefhebbers verkopen er een deel van hun collectie.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt wordt stripclub

Muntpunt zet de Belgische alternatieve strip in de vitrine. En dat mag letterlijk genomen worden: 10 Belgische striptekenaars, waaronder Judith Vanistendael en Wide Vercnocke, beschilderden op 6 februari de raampartijen van het gebouw met levensgrote stripfiguren (foto’s). Achter de ramen van de bibliotheek schuilt nog meer stripgeweld, onder de noemer Stripclub Muntpunt. Dat project brengt bezoekers bij verschillende uitgekiende stripcollecties, met onder meer de beste beeldverhalen van eigen bodem. Verder staat er een resem activiteiten rond strips op het programma, zoals een tweedehands stripmarkt en een groot slotfestival op zaterdag 10 maart.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSUITNODIGING] Mensenketting omarmt bibliotheek

In Brussel (Muntpunt), Gent (De Krook), Lanaken, Sint-Pieters-Leeuw, Turnhout en Wevelgem worden op 19 januari om 11:00 de bibliotheekgebouwen letterlijk omarmd door bibliotheekgebruikers en sympathisanten. Daarmee start de campagne #bibvooriedereen, die nog tot 23 april handtekeningen verzamelt onder het bibliotheekcharter. De ondertekenaars willen toekomstige gemeentebesturen duidelijk maken dat een goed werkende openbare bibliotheek onmisbaar is.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 180 wetenschappers van Brusselse hogescholen en universiteiten lichten hun onderzoek toe in Muntpunt

De vijf Nederlandstalige hogescholen en universiteiten in Brussel organiseren samen met Muntpunt een wetenschapsfestival in het kader van de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november. 180 docenten en onderzoekers van Erasmushogeschool Brussel, KU Leuven, LUCA School of Arts, Odisee Hogeschool en Vrije Universiteit Brussel zetten hun werk in de kijker. Ze vullen Muntpunt met 80 verschillende activiteiten voor jong en oud: experimenten, demonstraties, lezingen en workshops.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Grote boekenverkoop in Muntpunt

Naar jaarlijkse gewoonte verkoopt Muntpunt enkele duizenden titels aan spotprijzen op zijn boekenverkoop (14 oktober). Voor € 2 of € 5 per stuk kiezen bezoekers uit een breed assortiment. De boeken, cd’s en dvd’s zijn afkomstig uit de verschillende collecties van Muntpunt, al heeft de organisatie dit jaar vooral Nederlandstalige fictie en een mooie selectie kunstboeken in de aanbieding. Per verkocht item gaat er € 0,50 naar Kom op tegen Kanker. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Moment van de waarheid voor Muntpunt

Komende vrijdag start de ‘Week van de Waarheid’ in Muntpunt. Van 13 tot 24 oktober zoomt de bibliotheek in op het verschil tussen feit en fictie, en op het belang dat onderscheid te kunnen maken. Er staan verschillende activiteiten op het programma die bezoekers wegwijs maken in hun zoektocht naar de waarheid. Wie het liever zelf uitpluist, vindt een hoop handig leesmateriaal over het thema, net als een collectie waargebeurde verhalen en non-fictie die net zo vlot leest als een roman. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpuntkaart vervangt Brussels rijbewijs

Een lidkaart van Muntpunt doet binnenkort dienst als rijbewijs in Brussel. Of zo wil Muntpunt toch doen geloven. De organisatie lanceert vandaag een video waarin deze en andere flagrante leugens verteld worden. Het filmpje kadert in het nieuwe project “Week van de Waarheid”, dat loopt van 13 tot 24 oktober. Gedurende die periode focust Muntpunt op de steeds vager wordende grens tussen waarheid en leugen, tussen feit en fictie, en vooral hoe daarmee om te gaan. “Geloof niet alles wat je hoort” is de boodschap in het filmpje; wat je dan wél kan doen, vertelt Muntpunt tijdens de Week van de Waarheid.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt brengt ode aan hiphop

Muntpunt heeft de mond vol van hiphop deze zomer. Maar op het einde van het project “It’s bigger than Hip Hop” geeft de organisatie het woord aan Brussels talent zelf: tien jongeren krijgen de kans om samen met Zwangere Guy de studio in te duiken. Iedereen jonger dan 18 jaar kan inschrijven voor de workshop Superrappin’ via de website van Muntpunt. Een onschuldige hand kiest wie er 15 november mee mag naar de studio.

Het project “It’s Bigger than Hip Hop” presenteert van augustus tot september een grote hiphopcollectie en -activiteiten, zowel in Muntpunt zelf, als in de straten van Brussel met een mobiele bib.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 10 000 bezoekers trotseren wisselvallig weer op 11 juliviering in Brussel

Zo’n 100 optredens en activiteiten sierden het programma van Vlaanderen Feest, Brussel Danst - de viering van de Vlaamse feestdag in Brussel (11 juli). In totaal lokte het gratis festival met feest, dans, wandelingen en optredens 10 000 bezoekers naar de hoofdstad voor een dagje Brussel. Vorig jaar tekenden 11 000 bezoekers present.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk hier de fact sheet.

Bekijk hier het persdossier.

[PERSUITNODIGING] Talent van eigen bodem op Vlaanderen Feest, Brussel Danst

Op 11 juli viert Vlaanderen feest in Brussel. Tijdens het gratis festival ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’ palmen een hele hoop Vlaamse artiesten verschillende podia in. Clement Peerens en de Viva Vlaanderen band, met o.a. Will Tura en Stijn Meuris, treden op op de Grote Markt. Ook dj-talent van eigen bodem, zoals o.a. TLP en LeFtO, staan op de affiche. Het feest gaat ’s middags al van start met verschillende optredens, acts, dans en wandelingen doorheen de stad.

Lees hier de volledige persuitnodiging.

Bekijk hier de fact sheet.

Bekijk hier het persdossier.

[PERSBERICHT] Stijn Meuris, Will Tura en Clement Peerens op Brussel Danst

Brussel viert de Vlaamse feestdag op 11 juli met Vlaanderen Feest, Brussel Danst. Dit jaar veroveren verschillende Vlaamse artiesten, zoals o.a. Will Tura, Stijn Meuris en The Clement Peerens Explosition, het podium op de Grote Markt. Op het Muntplein staat dans centraal met Dance Battles, gevolgd door een Block Party met dj TLP. Ook wandelingen en feest op straat staan opnieuw op het programma. Allemaal volledig gratis.
Vlaanderen Feest, Brussel Danst gaat daarmee verder op de ingeslagen weg, al zijn er ook enkele nieuwigheden. Zo wordt het Beursplein een van de podia, worden klassieke wandelingen aangevuld met enkele verrassende varianten, verenigen dansers van verschillende stijlen zich in één Dance Battle en werkt organisator Muntpunt met heel wat extra Brusselse en Vlaamse partners samen om een nog sterker programma te presenteren.

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk hier de fact sheet.

Bekijk hier het persdossier.

[PERSBERICHT] Muntpunt lanceert e-boekencollectie

Vanaf 15 mei verrijkt Muntpunt zijn collectie met e-boeken. Het gaat om een pilootproject van vijf bibliotheken, ARhus (Roeselare), De Krook (Gent), de bibliotheken van Oostende en Mechelen en Muntpunt (Brussel), in samenwerking met Cultuurconnect. Zij bundelen de krachten om samen e-boeken aan te bieden. Leden van de deelnemende bibliotheken kunnen hun keuze maken tussen zo’n 1200 - voorlopig enkel Engelstalige - titels. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Allez, Chantez! komt naar Brussel

Het zangproject Allez, Chantez! doet zijn intrede in Brussel. Vanaf mei kan iedereen maandelijks terecht op het Muntplein om mee te doen aan het meest uitbundige gezongen volksconcert van de stad. Het opzet van Allez, Chantez! is simpel: samen popmuziek van de jaren ’50 tot nu zingen, zangtalent geheel optioneel. In Gent en Kortrijk werd het zangproject in geen tijd ontzettend populair, met telkens enkele honderden deelnemers.
In Brussel neemt Muntpunt het initiatief om het laagdrempelige concept van samen zingen los te laten op mensen die in Brussel wonen, werken en passeren. Telkens op de eerste vrijdag van de maand tijdens de middag barst het enthousiasme los en manen de zangcoaches van Allez, Chantez! iedereen aan om voluit mee te doen. Achtergrond, leeftijd of muzikale ervaring spelen geen rol, een gezonde portie enthousiasme is de enige toegangsprijs.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt krijgt cultuurcafé

Het café in Muntpunt krijgt vanaf juni nieuwe uitbaters. Pieter Bonte en kompanen willen het café omtoveren tot een sterk cultuurcafé:  “Muntpunt biedt de Brusselaars een schatkist aan van muziek, films en boeken. Nu krijgt de bibliotheek een café waarin die schatkist ook nadrukkelijk zal doorschitteren,” aldus Bonte. “Lijders aan cinefilie, wie niet van de boeken kan blijven of dag en nacht nieuwe muzikale impulsen nodig heeft – bij ons zijt ge veilig.”

Lees hier het volledige persbericht

Money for nothing? Gratis tips in Muntpunt!

Sparen, of toch niet? Dat is het centrale thema van de Week van het Geld die op maandag 27 maart van start gaat. Geld bespreekbaar maken is het doel van de campagne. Ook in Muntpunt kan iedereen gratis tips komen verzilveren tijdens tal van activiteiten, infosessies, consultaties… Je gezinsbudget leren beheren, inspiratie opdoen over cohousing in Brussel, informatie over je rechten als huurder… het zijn maar enkele voorbeelden van waarover je persoonlijk advies kunt inwinnen, naast een hele portie leerrijk leesvoer natuurlijk. Het volledige programma is te vinden op de website van Muntpunt.

Lees hier het volledige persbericht.

Money for Nothing: factsheet

[PERSBERICHT] Mooie cijfers en nieuwigheden voor Muntpunt

619 074. Dat is het aantal keer dat er door de draaideur van Muntpunt gelopen werd in 2016, een lichte stijging ten opzichte van 2015. Maar ook het aantal leden, het aantal vragen over beleidsdomeinen en het aantal online bezoekers stegen.
Die aantallen presenteert de organisatie vandaag in zijn jaarverslag, al draait het daarin niet enkel om cijfers. Ook een aantal nieuwigheden en verbeteringen zagen het daglicht in 2016 en die speelden steeds in op de noden van het publiek. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Roel Leemans blijft algemeen directeur van Muntpunt

De Raad van Bestuur van Muntpunt stelde vandaag (14.03.2017)  Roel Leemans aan als algemeen directeur van Muntpunt. Leemans kwam uit de aanstellingsprocedure als sterkste kandidaat voor deze functie. Hij was al sinds oktober 2014 algemeen directeur ad interim van Muntpunt. 

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 100 Brusselse kinderen zingen slaapliedjes in tiental talen

100 Brusselse kinderen en artiesten brengen op zaterdag 4 februari een twintigtal slaapliedjes en verhaaltjes van over de hele wereld in een tiental talen. Van Swahili over Arabisch tot Roemeens, van klassieke wiegeliedjes tot onweerstaanbare meezingers, het staat allemaal op de agenda van familie-evenement Slaap zzzacht in Muntpunt. Ronny Mosuse zorgt voor de muzikale begeleiding van een sterk Brussels en intercultureel programma.
Slaap zzzacht is intussen aan zijn 2e editie toe en vindt plaats in het kader van Interlitratour. Het evenement is doorlopend open van 15:00 tot 18:00 en helemaal gratis.

Lees hier het volledige persbericht

Zwijgstil!

PERSBERICHT Zwijgstil!

PERSBERICHT Kinderen moeten leren luisteren

Zwijgstil is een uniek festival in Brussel dat volledig om geluiden en luisteren draait. Zwijgstil laat een wereld voor je opengaan. Want luisteren is terug in, nadat decennialang visuele prikkels de mooiste geluiden overstemden. We zitten misschien niet meer met het hele gezin voor de radio genesteld, maar we kunnen onze oren nog wel met een portie luisterlekkers verwennen. Denk maar aan nieuwe formats zoals podcasts, audioguides, soundscapes, luisterboeken, live hoorspelen ...

Een hele rits aan organisaties zet op 18 en 19 november luisteren, horen, klanken, geluiden, lawaai en oren centraal op verschillende plekken in Brussel.

Zwijgstil factsheet