U bent hier

Pers

Journalisten kunnen met al hun vragen terecht bij onze persverantwoordelijke Eva, dag en nacht* (*maar bij voorkeur dag):

Eva Drees
woordvoerder Muntpunt
eva.drees@muntpunt.be
0472 79 42 00

Hieronder vind je een alvast overzicht van recent verzonden persberichten.

[PERSBERICHT] Muntpunt verkoopt tienduizenden cd’s en boeken

13.09.2021

Muntpunt opent de deuren op autoloze zondag (19.09) voor zijn jaarlijkse tweedehandsverkoop. Wie langsgaat kan een karrenvracht cd’s, boeken en dvd’s inslaan voor een prikje. Alle titels gaan de deur uit aan € 1 of € 5

Omdat Muntpunt recent zijn cd-collectie stopzette, is er dit jaar extra veel muziek in de aanbieding: maar liefst 25 000 cd’s vinden hun weg naar de verkoop.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 19 uitgelezen boekentips voor de zomer

15.06.2021

Goed nieuws voor wie niet weet wat gelezen deze zomer! De Brusselse Nederlandstalige bibliotheken brengen voor het vierde jaar op rij 19 boekentips met “1 Stad, 19 Boeken. De bibs kozen de (bekende en minder bekende) boeken niet zelf, dat lieten ze over aan hun publiek: 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door.  

Het resultaat is een leeslijst met boeken uit de rijke oogst van 2020 en 2021. Een bijzonder diverse lijst met titels uit een breed gamma: fictie, non-fictie, verhalen, graphic novels… De boeken zijn vanaf 15 juni te verkrijgen in alle Brusselse Nederlandstalige bibliotheken.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt staat op straat

12.05.2021

Muntpunt fleurt het Brusselse straatbeeld op en tovert, samen met Cakri, het straatje tussen zijn gebouw en De Munt om tot Leesstraat. Die komt er niet toevallig enkele maanden vroeger dan eerst gepland, want de Leesstraat wordt een plek waar opnieuw activiteiten kunnen plaatsvinden, gezellig en gezond in openlucht. Wanneer er geen activiteiten zijn, vinden bezoekers in de Leesstraat rustige lees- en speelplekken, midden in de drukte van de stad.

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] 100ste Rap op Stapkantoor opent in Muntpunt

19.01.2021

Op 20 januari opent het 100ste Rap op Stapkantoor in Muntpunt in hartje Brussel. Rap op Stap is een laagdrempelig vrijetijdsloket waar iedereen met een beperkt budget terecht kan met al zijn vragen en wensen over vrije tijd en vakantie

Lees hier het volledige persbericht.

[PERSBERICHT] Muntpunt lanceert DIY-boekenclubs

09.12.2020

Niets meegemaakt? Alles al gezegd? In lockdowntijden wordt gesprekstof steeds stoffiger. De remedie komt uit onverwachte hoek: de bib.
Brusselse bibliotheek Muntpunt lanceert vandaag Leesclubbing: DIY-boekenclubs rond spraakmakende boeken die lezers thuis, of voorlopig nog even online, met vrienden organiseren. Wie een Leesclubbing-pakket (€ 10) afhaalt, leent 5 exemplaren van een gespreksstofrijk boek en krijgt er een handige how-to, discussievragen en een leuke verrassing bij. 

Lees hier het volledige persbericht.