U bent hier

Nooit te oud om...

Don't let them get you down. Be cheeky. And wild. And wonderful.

Don't let them get you down. Be cheeky. And wild. And wonderful,” drukte Astrid Lindgren ons op het hart.

Want ben je ooit te oud om je te verwonderen als een kind? Om te dromen en te proberen in plaats van te weten en te redeneren, om te spelen en niet te piekeren over wat een ander vindt? Voor fantasie en plezier, voor onbezorgd gelanterfant, voor een duik in een ballenbad, een goed boek in de hand? Tuurlijk niet! Je bent nooit te oud.

Muntpunt haalt het kind in je naar boven

Met een prachtige collectie kinderboeken om je hart aan op te halen – ook al ben je eigenlijk geen kind meer. En een uitgekiend programma van speelse activiteiten die je op slag 20, 30, 40, 50 jaar jonger doen voelen.

Ondertussen kan je ook komen spelen, rollen, rusten, hangen en lezen op het reusachtige ballenmeubilair in onze Agora. Komt dat zien!

Film
20 februari, 19:30

Animatiefilms zijn er lang niet alleen voor kinderen. Dat bewijst dit prachtige stop-motionpareltje. Of hoe spelen met popjes soms grote kunst is.

Spel
25 februari, 18:00

Je hebt ze jaren geleden gespeeld, je speelt ze nog steeds, je wist niet eens dat je ze kon spelen... (her)ontdek en speel de leukste spelletjes van het moment.

Workshop
27 februari, 18:00

Ben jij een ‘LEGO-lover’? Duik mee in een berg blokjes en leef je uit met plannetjes van prachtige LEGO-sets.

Workshop
3 maart, 18:00

Er zijn veel goede redenen om nog eens te puzzelen. Ontdek hoe gezellig en heilzaam het kan zijn, rond een grote kom punch.

Workshop
4 maart, 18:00

ABC (Art Basics for Children) komt naar Muntpunt met een schat aan spellen, ideeën en materialen en daagt elke volwassenen uit om op onderzoek te gaan naar de Homo Ludens in zichzelf.

Lezing
5 maart, 20:00

De wereld is groot, mateloos boeiend, soms betoverend, vaak verbijsterend. Kinderen weten dat. Volwassenen vergeten dat.

Boeken
7 maart, 10:00

Een hele dag lang lezen de beste voorlezers van Brussel voor uit kinderboeken die zo goed zijn dat zelfs volwassenen erbij wegdromen.

Expo
7 maart, 14:00

Fantaseer eens een stad. Zet de HoloLens op en loop verloren in een fantasiewereld die is opgetrokken uit gelijke delen houten huisjes, virtual reality en verbeelding.

Collectie in de kijker: Nooit te oud om...

vanaf woe 18.12
Agora 0

Kinderboeken zijn veel te goed voor kinderen alleen! Want ben je ooit te oud om weg te dromen, om avonturen te beleven, om bang en blij en verbaasd en nieuwsgierig te zijn? Tuurlijk niet, je bent nooit te oud.

Haal je hart op aan kinderboeken die zó mooi, zó ontroerend, zó leuk, zó goed zijn dat je ze wel moet gelezen hebben. Ook al ben je eigenlijk geen kind meer.

Met extra spelletjes, boeken en films van schrijvers en kunstenaars die vrij spel geven aan het kind in zichzelf, voor het kind in jou.

De kinderboeken in de Collectie in de kijker werden zorgvuldig uitgekozen door jeugdbibliothecaris Pieta. Tussen stapels en stapels boeken werd ze nooit oud, en toch gaat ze nu met pensioen. Bedankt, Pieta!