U bent hier

Nederlands leren in Muntpunt

Nederlands leren in Muntpunt? Yes! Oui! Ja!
Conversatietafels, taalcursussen, oefenkansen ...

Nederlands leren in de bibliotheek

Ben je Nederlands aan het leren of geef je zelf les aan anderstaligen? In Muntpunt vind je een collectie die zowel beginners als gevorderden op weg helpt met Nederlands als tweede taal. De collectie is samengesteld in samenwerking met de Taalgarage, het adviescentrum voor zelfstudie van het Huis van het Nederlands Brussel.

Zoek in de collectie Nederlands leren in de bibliotheek

Conversatietafels

Samen met Huis van het Nederlands en Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert Muntpunt elke week 2 conversatietafels (met verschillend niveau) met ongedwongen gesprekken in het Nederlands tussen anderstaligen en Nederlandstaligen. Een uitgelezen kans om je Nederlands bij te schaven. (Zie verder op deze pagina.)

Vrijwilligers gezocht!

De Babbelut-conversatietafels in Muntpunt zijn een groot succes. We zijn daarom altijd op zoek naar extra vrijwilligers om de conversatietafels te begeleiden. Wil je als Nederlandstalige zelf een Babbelut-conversatietafel begeleiden? Dat kan! Stuur een e-mail naar Daniella.Peeters@huisnederlandsbrussel.be.

Je kan terecht aan andere conversatietafels in de stad:

Huis van het Nederlands
  • Wil je Nederlands leren in Brussel? Dan moet je bij het Huis van het Nederlands zijn. Samen met jou zoeken ze naar de cursus die het best bij jou past.
  • Nederlands leren via zelfstudie. Hoe begin je eraan? Welk materiaal kan je gebruiken? En welk niveau heb je al? In de Taalgarage van het Huis van het Nederlands krijg je gratis advies.
  • Waar kan je op letten als je in duidelijk Nederlands wil schrijven voor of spreken met anderstaligen? Ontdek het in een vorming duidelijke taal van het Huis van het Nederlands Brussel.
Workshop
elke maandag, 10:00 - 11:30

Wil je Nederlands oefenen en nieuwe mensen ontmoeten in Brussel? Kom dan naar de Conversatietafels voor beginners.

Workshop
21 september, 10:00
elke vrijdag, 10:00 - 12:00

Oefen je Nederlands aan een van de Babbelut-conversatietafels. Tijdens gesprekken tussen anders- en Nederlandstaligen praat je over alles wat jij interessant vindt.