U bent hier

Nederlands leren in Muntpunt

Nederlands leren in Muntpunt? Yes! Oui! Ja!
Conversatietafels, taalcursussen, oefenkansen ...

Babbelut-conversatietafels

Samen met Huis van het Nederlands organiseert Muntpunt elke week een conversatietafel met ongedwongen gesprekken in het Nederlands tussen anderstaligen en Nederlandstaligen. Een uitgelezen kans om je Nederlands bij te schaven.

Vrijwilligers gezocht!

De conversatietafels in Muntpunt zijn een groot succes. We zijn daarom altijd op zoek naar extra vrijwilligers om de conversatietafels te begeleiden. Wil je als Nederlandstalige zelf een Babbelut-conversatietafel begeleiden? Dat kan! Stuur een e-mail naar Daniella.Peeters@huisnederlandsbrussel.be.

Je kan terecht aan andere conversatietafels in de stad:

Nederlands leren in de bibliotheek

Ben je Nederlands aan het leren of geef je zelf les aan anderstaligen? In Muntpunt vind je een collectie die zowel beginners als gevorderden op weg helpt met Nederlands als tweede taal. De collectie is samengesteld in samenwerking met de Taalgarage, het adviescentrum voor zelfstudie van het Huis van het Nederlands Brussel.

Zoek in de collectie Nederlands leren in de bibliotheek

Het oefenkansproject

Het Huis van het Nederlands laat anderstalige cursisten ervaring opdoen in de dagelijkse praktijk van een Nederlandstalige organisatie. Zo ook in Muntpunt. Oefenkansen zijn er genoeg. Zo kan je als vrijwilliger terecht aan het onthaal, bij de bibliotheeklogistiek, op evenementen … Interesse?

Mail naar jobs@muntpunt.be met je motivatie.

Patati Patata

Patati Patata is een initiatief van het Huis van het Nederlands Brussel om Nederlandstaligen, Franstaligen en anderstaligen met elkaar aan het babbelen te zetten. Op het werk, tijdens het sporten, op café ... Kortom, zonder extra investering van tijd je talen oefenen.

Patati Patata is er ook speciaal voor federale ambtenaren: www.patatifed.be

Huis van het Nederlands
  • Wil je Nederlands leren in Brussel? Dan moet je bij het Huis van het Nederlands zijn. Samen met jou zoeken ze naar de cursus die het best bij jou past.
  • Nederlands leren via zelfstudie. Hoe begin je eraan? Welk materiaal kan je gebruiken? En welk niveau heb je al? In de Taalgarage van het Huis van het Nederlands krijg je gratis advies.
  • Waar kan je op letten als je in duidelijk Nederlands wil schrijven voor of spreken met anderstaligen? Ontdek het in een vorming duidelijke taal van het Huis van het Nederlands Brussel.
Workshop
elke woensdag • 14:00 - 15:30

Wil je Nederlands oefenen en nieuwe mensen ontmoeten in Brussel? Kom dan naar de Conversatietafels voor beginners.

Workshop
elke vrijdag • 10:00 - 12:00

Oefen je Nederlands aan één van de Babbelut-conversatietafels. Tijdens ongedwongen gesprekken tussen anders- en Nederlandstaligen praat je over alles wat je interessant vindt.