U bent hier

Muntpunt sluit

Maar we doen dat niet zonder meer. Een afhaalbib, online activiteiten, digitaal leesvoer, coronaproof studieplekken... Hier lees je alles over onze alternatieven en kan je steeds de laatste updates volgen.

De stijgende coronacijfers leiden tot nieuwe maatregelen in Brussel. Ook wij stellen de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers voorop en sluiten voorlopig de deuren.

Wat betekent dit voor mij als bezoeker? Welke alternatieven zijn er?

  • Boeken lenen kan via de afhaalbib. Je kan ook steeds terecht in onze e-library voor een nieuwe portie digitaal leesvoer.
  • Boeken inleveren kan, maar moet niet. We rekenen daarvoor geen boetes aan in deze uitzonderlijke omstandigheden en we verlengden automatisch je uitleentermijn. Wie zijn boeken wel wil inleveren, kan dat aan het inleverpunt buiten (aan de zijkant van het gebouw) of in de afhaalbib (tijdens de openingsuren).
  • Activiteiten organiseren we online. Activiteiten waarvoor dat niet kan, worden voorlopig geannuleerd. Bekijk het volledige overzicht van online activiteiten.
  • Voor de jongsten openen we de Online Jeugdbib: een wereld vol lees-, kijk-, luister-, doe- en speeltips.
  • Je kan opnieuw in Muntpunt terecht voor een studieplek. De plaatsen zijn echter beperkt en vooraf reserveren via Bookaplace is verplicht.
  • Je kan opnieuw in Muntpunt terecht voor de App-o-theek: voor hulp bij vragen over het gebruik van een computer, tablet of smartphone.
  • Je kan opnieuw in Muntpunt terecht voor het gebruik van een computer in de studiezaal: 1 uur per gebruiker.
  • Daarnaast is het volledige gebouw gesloten voor publiek. Je kan dus voorlopig helaas geen gebruik maken van de andere faciliteiten.

Zit je nog met een vraag? Wij helpen je graag verder. Je kan contact opnemen met ons via info@muntpunt.be of 02 278 11 11.

We volgen de situatie op de voet en publiceren hier steeds de laatste stand van zaken.

Hou het veilig, hou het vol, hou van elkaar!​

De Brusselse bibliotheken

Ook de andere Brusselse bibliotheken passen hun diensten en openingsuren aan. Geen nood, je betaalt nergens onnodige boetes en jouw leesplezier, comfort en veiligheid staan overal voorop.
Op deze pagina vind je een overzicht van de praktische info van alle Brusselse bibliotheken