U bent hier

Met Brussel onder één dak

Geen plaats voor een keuken in je woonst? Geen probleem in Brussel.

Ontdek de mogelijkheden en voordelen van compact, duurzaam en betaalbaar wonen in Brussel. Tijdens de informatiecampagne ‘Met Brussel onder één dak’ vind je heel wat praktische tips & tricks in Muntpunt en op muntpunt.be.

Infodossier

In dit infodossier vind je basisinfo over Brussel, de verschillende wijken, woonvormen … aangevuld met telkens 3 tips om elke ruimte van een compacte Brusselse woning aanzienlijk uit te breiden.

Collectie in de kijker: Wonen en leven in de stad

24.04 - 18.06
Agora 0

Deze diverse selectie combineert titels over groen, avontuurlijk en kosmopolitisch leven in de stad met (interieur)architectuur, urbanisatie en samenleven in hedendaagse steden. Zo krijg je een zeer breed perspectief dat het louter praktische overstijgt.

Voor de titels over vooraanstaande hedendaagse architectenbureaus en architectuurvormen op maat van de stad van vandaag en morgen vroeg Muntpunt de hulp van architect Bjorn Houttekier. Bekijk hier zijn keuze >

Meer uit de thematische collecties Bewust Leven, Brussel en De Stad vind je permanent op verdieping +3, +4 en +5.

Brussel in de kijker: Wonen in stijl

09.04 - 31.07
verdieping +4

Iedereen kent Victor Horta (en terecht!), maar de Brusselse architectuurgeschiedenis is zo veel rijker: Paul Hankar, Ernest Blerot, Henri Jacobs, Albert Dumont, Willy Van Der Meeren, Jean-Jules Eggericx ... Wandel in deze selectie mee door prachtige pareltjes van Brusselse bouwkunst en waan je de bewoner ervan.

Tip! Geïnteresseerd in Victor Horta? Kom naar de lezingen van Horta Inside Out >

Online filmcollectie: In huis

Vanaf 24.04

Een luxueuze wolkenkrabber uit de seventies, een Expo 58-huis vol domotica, een vrijstaand huis in een Franse banlieue en een modernistische architectenwoning, dat zijn de hoofdrolspelers van deze online filmcollectie. Maar… elk huisje heeft zijn kruisje: achter de fraaie façades loeren grote thema’s als klassenstrijd, decadentie, moderniteit, voyeurisme, manipulatie, depressie en identiteitscrisis.

Na zijn echtscheiding verhuist dr. Robert Laing naar een hypermoderne wolkenkrabber. De bovenste etages zijn voor de hogere klassen, de onderste voor de minderbedeelden. Laings appartement bevindt zich in het midden. De architect heeft het gebouw ontworpen en ook de regels van het leven aldaar. Maar als het gebouw niet werkt zoals het moet, worden ook de regels niet meer gerespecteerd en doet iedereen maar wat...

De 9-jarige Gérard, zoontje van een rijke industrieel, woont in Villa Arpel, een futuristisch huis waar alles geautomatiseerd is. Hij heeft alles wat hij zich maar kan wensen, maar verveelt zich stierlijk. Hij mag bijvoorbeeld geen vriendjes uitnodigen want dan gaat de moderne kunst in het huis kapot. De jongen is dol op zijn oom Hulot, die in een eenvoudig huisje in een oude volkswijk woont en zo gelukkig is.

Germain, een leraar Frans, raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn nieuwe leerlingen, op het werk van één leerling na. De onopvallende Claude beschrijft hoe hij tijdens de vakantie de woning en familie van zijn klasmakker Rapha heeft bespioneerd. Germain spoort hem aan om zijn uitzonderlijk schrijf- en observatietalent verder te ontwikkelen en te blijven schrijven over Rapha en diens familie. Maar welke donkere intenties verbergt Claude en hoe ver zal hij gaan met zijn plan?

George, een Britse professor van 52 jaar, kwijnt na de dood van zijn partner weg in een oogstrelende woning van de befaamde Amerikaanse architect Lautner. Hij leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst, bijgestaan door zijn beste vriendin Charley die zelf worstelt met het verval van haar schoonheid. Net wanneer George besluit dat het leven geen zin meer heeft, ontmoet hij de jonge student Kenny.

Kom uit je kot voor deze interessante activiteiten.