U bent hier

Muntpunt Grand Café

Openingsuren

Maandag tot vrijdag: 8:30 tot 22:00
Zaterdag: 9:30 tot 20:00

Gesloten op zon- en feestdagen.

Het café in Muntpunt heeft sinds juni nieuwe uitbaters. Pieter Bonte en kompanen willen het café omtoveren tot een sterk cultuurcafé: “Muntpunt biedt de Brusselaars een schatkist aan van muziek, films en boeken. Nu krijgt de bibliotheek een café waarin die schatkist ook nadrukkelijk zal doorschitteren,” aldus Bonte. “Lijders aan cinefilie, wie niet van de boeken kan blijven of dag en nacht nieuwe muzikale impulsen nodig heeft – bij ons zijt ge veilig.”

Wat kan je komen drinken en eten in het Grand Café?

In het Grand Café wordt een ruim aanbod aan warme en koude dranken alsook lichte, vers bereide maaltijden geserveerd. Wij voorzien ook altijd een vegetarische optie. Op aanvraag kunnen lactosevrije of glutenvrije alternatieven besteld worden.

Is het mogelijk een drankje van het Grand Café mee te nemen naar de bibliotheek?

Het is mogelijk koffie, thee of water in het Grand Café te bestellen en mee te nemen naar de leesruimte van de bibliotheek. Hiervoor zijn specifieke bekers voorzien in het café.

Is het Grand Café uitsluitend Nederlandstalig?

Zoals het een echt Brussels café betaamt is het personeel meertalig en wordt het vast menu in de twee officiële talen van Brussel opgesteld. In het café vind je ook tijdschriften en kranten in verschillende talen.
Anderzijds wenst het Grand Café de interesse voor de Nederlandse taal te koesteren. De dagschotels en andere wisselende aanbiedingen worden daarom in het café zelf in het Nederlands geafficheerd.

Contact:

Voor meer informatie, contacteer Pieter Bonte.

Waar vind je ons?

De ingang van het café bevindt zich aan de achterzijde van het Muntpuntgebouw, in de Leopoldstraat 2.