U bent hier

Next Wave: visions on feminism

Laat je onderdompelen in, overspoelen met, meevoeren door feminisme.
Next Wave? Dat zijn boeken, activiteiten en interviews op maat van beginners, gevorderden en alles daarvoor, daarna en daartussen.

[English version]
[Version française]
 

“Het is kenmerkend voor het feminisme dat iedere generatie het opnieuw moet uitvinden.”
– Marja Pruis

First wave, second wave, third wave, no wave, next wave… Feminisme komt in vele vormen, visies en golven. De ene golf stuwt de volgende. Elke generatie surft op haar manier verder, gaat in tegen bestaande verhoudingen en heersende ideeën, legt gevoeligheden en problematieken bloot. En zo blijft het feminisme stromen: veelzijdig, beweeglijk, eigentijds.

Leer meer over hedendaags feminisme aan de hand van 25 non-fictieboeken, warm aanbevolen door Brusselse organisaties die de next wave mee vormgeven. Verdiep je in boeken die het moderne feminisme uitleggen, onderbouwen, aanvullen of counteren. Voor beginners, gevorderden en alles daarvoor, daarna en daartussen.

“Each time a woman stands up for herself, without knowing it possibly, without claiming it, she stands up for all women.”
– Maya Angelou

Feminisme betekent niet alleen non-fictie. Dompel je onder in een grote verzameling van sterke vrouwelijke namen. Verhalen van dichtbij of van ver weg, van vroeger en nu, geschreven of getekend, in woorden of in beeld gevat, maar stuk voor stuk inspirerende verhalen van inspirerende vrouwen die opstonden voor zichzelf en voor elkaar. Ode aan de vrouw!

Leer nog meer over hedendaags feminisme aan de hand van interviews met een aantal Brusselse organisaties >