U bent hier

EUROPALIA INDONESIA in Muntpunt

Ontdek Indonesië in het hart van Brussel!
Indonesië staat centraal tijdens het 2-jaarlijkse festival EUROPALIA. Reis ook in Muntpunt mee doorheen de traditionele en hedendaagse cultuur van het land.
Experten delen hun visie over de Indonesische cultuur tijdens verschillende lezingen. Kunstenaars tonen hun werk in enkele expo’s. En Muntpunt zelf verzamelde een inspirerende collectie over het land.

Collectie in de kijker

Information in English
Informations en français

Lezing
26 oktober, 19:00

Professor Melani Budianta leidt deze lezing over biodiversiteit in Indonesië in goede banen, met literaire interventies van Indonesische dichters Zubaidah Djohar en Godi Suwarna.

Expo
26 oktober, 10:00

Indonesisch straatkunstenaar Moki geeft kleur aan Muntpunt. Hij kreeg carte blanche voor een originele schildering op de raampartijen.

Expo
26 oktober, 10:00

De Indonesische meester van de papercuttechniek Yudha Sandy siert de gelijkvloerse verdieping met de prachtige en originele platen van zijn strip Atom Jardin.

Boekenrondleiding
21 november, 12:30

Nederlandse Muntpuntcollega Pieta gidst je door Muntpunt op zoek naar fictie en non-fictie over Indonesië.

Lezing
23 november, 19:00

De Indonesische stripcultuur wordt uit de doeken gedaan door Seno Gumira Ajidarma, pionier in de stripverhaalstudies van het land, en Beng Rahadian, stripkunstenaar en -activist.

Collectie in de kijker

24.10 - 19.12

Lees je weg doorheen het verrassende Indonesië. Maak kennis met de traditionele en hedendaagse cultuur van het land, dat dit jaar centraal staat tijdens het EUROPALIA Arts Festival.

Muntpunt stelde deze inspirerende selectie samen, een veelzijdige verzameling die je rondleidt in het land: fictie van Indonesische en Indisch-Nederlandse schrijvers, reisgidsen en -verhalen, boeken over de Indonesische kunst en keuken, non-fictie over het koloniale verleden en de huidige maatschappij, muziek en films uit en over Indonesië ...