U bent hier

Catalogus

tot 20.03
verdieping +2

200 jaar na haar dood blijft het werk van Jane Austen miljoenen lezers bekoren. (Her)lees de beroemde romans van de Britse schrijfster, leer meer over haar leven of bekijk een van de vele verfilmingen. Met 22 titels in het drievoud hoef je in Muntpunt nooit lang te zoeken naar Jane.

Nog niet uitgekeken op Austen? Luister dan zeker naar de podcast van auteur Kristien Hemmerechts en anglofiel Flip Feyten op Klara.be. De twee zelfverklaarde Janeites bezochten de plekken waar de schrijfster woonde en op vakantie ging. Luister naar de mooiste, ontroerendste of grappigste passage uit Austens werk en krijg interessante historische context.

tot 20.03
Agora 0

"Bij Toutatis! Strips zijn meer dan 'Vroarrr', 'Hemeltje' of 'Vladababoemm'. Ontdek het nieuwe geluid van de Belgische strip en laat je verbluffen door parels uit het alternatieve circuit."

Strips zijn helemaal terug van nooit weggeweest. Een nieuwe generatie stripmakers springt uit de getekende band. De tijd van hokjesdenken is voorbij.

Laat je verleiden door opwindend nieuw talent, met een verzameling van de beste binnen- en buitenlandse beeldromans uit de bibliotheek. Welkom in Stripclub Muntpunt!

tot 20.03
verdieping +4

Brussel is de stripstad bij uitstek. Leer meer over de Brusselse stripgeschiedenis en neus door strips met de hoofdstad als decor.

tot 20.03
Agora 0

Ontdek de 25 beste beeldverhalen van eigen bodem. Maak kennis met het werk van vernieuwende Belgische striptekenaars. Met 25 titels op 3 exemplaren heb je eigenlijk geen excuus meer.

verdieping +4

Muntpunt maakte een selectie van Spaanse en Italiaanse literaire werken die eenvoudig zijn qua stijl, woordenschat en zinsconstructie. Zo kan je op een toegankelijke wijze Italiaanse en Spaanse literatuur in de originele taal lezen.

Van sommige werken vind je ook de Nederlandse vertaling in onze collectie. Op die manier kan je tegelijkertijd het origineel én de vertaling lezen. Een goede methode die je daarna voor moeilijkere boeken kan gebruiken.

verdieping +2

Soms rap, altijd real. Steeds fresh, nooit belegen. Kerngezond en immer ill. Hiphop heeft een lange weg afgelegd en is groter dan ooit. Het is meer dan een muziekgenre. Meer dan de clichés die je kent uit videoclips. En meer dan ooit broeit hiphop in Brussel.

Muntpunt maakte samen met 5 Brusselse hip hop heads een selectie van de beste beats, rhymes en books. DJ Lefto, Tunde Adefioye (KVS), Alice van den Abeele & Raphaël Cruyt (MIMA) en Benoît Quittelier (BOZAR) maakten elk een selectie van boeken of platen die hun hiphophart sneller doen slaan.

Maak kennis met de old school en de new school, een ritmische revolutie en woordenaars with attitude.

 

verdieping +3

Waar of niet waar? Veel makkelijker is het om alle feiten die niet passen bij jouw ideeën te negeren en enkel rekening te houden met dingen die stroken met jouw overtuigingen. Of toch niet? Deze collectie vertelt niets dan de waarheid over de waarheid in de filosofie, geschiedenis, journalistiek en psychologie.