U bent hier

Catalogus

tot 20.03
Agora 0

"Bij Toutatis! Strips zijn meer dan 'Vroarrr', 'Hemeltje' of 'Vladababoemm'. Ontdek het nieuwe geluid van de Belgische strip en laat je verbluffen door parels uit het alternatieve circuit."

Strips zijn helemaal terug van nooit weggeweest. Een nieuwe generatie stripmakers springt uit de getekende band. De tijd van hokjesdenken is voorbij.

Laat je verleiden door opwindend nieuw talent, met een verzameling van de beste binnen- en buitenlandse beeldromans uit de bibliotheek. Welkom in Stripclub Muntpunt!

tot 20.03
Muntpunt +4

Brussel is de stripstad bij uitstek. Leer meer over de Brusselse stripgeschiedenis en neus door strips met de hoofdstad als decor.

tot 20.03
Agora 0

Ontdek de 25 beste beeldverhalen van eigen bodem. Maak kennis met het werk van vernieuwende Belgische striptekenaars. Met 25 titels op 3 exemplaren heb je eigenlijk geen excuus meer.

Muntpunt +4

Muntpunt maakte een selectie van Spaanse en Italiaanse literaire werken die eenvoudig zijn qua stijl, woordenschat en zinsconstructie. Zo kan je op een toegankelijke wijze Italiaanse en Spaanse literatuur in de originele taal lezen.

Van sommige werken vind je ook de Nederlandse vertaling in onze collectie. Op die manier kan je tegelijkertijd het origineel én de vertaling lezen. Een goede methode die je daarna voor moeilijkere boeken kan gebruiken.

Elk jaar nomineert Muntpunt, samen met een aantal bibliotheken wereldwijd, 3 romans die meedingen naar de meest prestigieuze literatuurprijs voor Engelstalige fictie. Komen in aanmerking voor 2018: oorspronkelijk in het Engels geschreven romans die in 2016 verschenen of uit een andere taal vertaalde werken, waarvan de originele uitgave niet ouder is dan 5 jaar.

De winnaar ontvangt € 100 000 van de gulle sponsor (Dublin City Council). De jury wordt internationaal samengesteld en bestaat uit vooraanstaande literatuurkenners, schrijvers, professoren, critici en vertalers.

In onze Engelstalige collectie vind je reeds 177 romans die in aanmerking komen voor de prijs in 2018. Ze zijn voorzien van een zwart-witte sticker met vermelding “Dublin Literary Award”. De 3 meest uitgeleende boeken hiervan, nomineert Muntpunt voor de prijs in 2018. Lees jouw favorieten en bepaal zo mee wie we nomineren!

Muntpunt +2

Soms rap, altijd real. Steeds fresh, nooit belegen. Kerngezond en immer ill. Hiphop heeft een lange weg afgelegd en is groter dan ooit. Het is meer dan een muziekgenre. Meer dan de clichés die je kent uit videoclips. En meer dan ooit broeit hiphop in Brussel.

Muntpunt maakte samen met 5 Brusselse hip hop heads een selectie van de beste beats, rhymes en books. DJ Lefto, Tunde Adefioye (KVS), Alice van den Abeele & Raphaël Cruyt (MIMA) en Benoît Quittelier (BOZAR) maakten elk een selectie van boeken of platen die hun hiphophart sneller doen slaan.

Maak kennis met de old school en de new school, een ritmische revolutie en woordenaars with attitude.

 

Er broeit wat in de stad. De wereld houdt zijn adem in. Onschuldige verdachten, een malafide politie-commandant, ongrijpbare seriemoordenaars, een vrijgelaten verkrachter. Dwaalsporen, intriges en complotten; verdrinking, onthoofding en familiedrama's. Criminelen gaan niet met vakantie, niemand is veilig...

Ga mee op speurtocht van Reykjavik tot Kaapstad en van Californië tot Tokyo, en beleef een spannende zomer met internationale hoofdpersonages - niet de usual suspects!

25 titels, op eigen risico.

De grens tussen verbeelding en werkelijkheid is zo lek als een zeef. Geen enkele literatuur is bestand tegen de mot en miezer van de feitelijkheid, terwijl de fantasie voortdurend binnensijpelt in de realiteit. Muntpunt zet de sluizen open, met een prachtige collectie van fictie gebaseerd op waargebeurde feiten en non-fictie die leest als een roman.

Naar aanleiding van de Week van de Waarheid.

Muntpunt +3

Waar of niet waar? Veel makkelijker is het om alle feiten die niet passen bij jouw ideeën te negeren en enkel rekening te houden met dingen die stroken met jouw overtuigingen. Of toch niet? Deze collectie vertelt niets dan de waarheid over de waarheid in de filosofie, geschiedenis, journalistiek en psychologie.

Lees je weg doorheen het verrassende Indonesië. Maak kennis met de traditionele en hedendaagse cultuur van het land, dat dit jaar centraal stond tijdens het EUROPALIA Arts Festival.

Muntpunt stelde deze inspirerende selectie samen, een veelzijdige verzameling die je rondleidt in het land: fictie van Indonesische en Indisch-Nederlandse schrijvers, reisgidsen en -verhalen, boeken over de Indonesische kunst en keuken, non-fictie over het koloniale verleden en de huidige maatschappij, muziek en films uit en over Indonesië ...

Pagina's