U bent hier

Catalogus

28.03 tot 30.06
Muntpunt +3

Eten, wonen, vakantie, shoppen: alles heeft een prijs. Geld speelt een belangrijke rol in onze wereld, en iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Je bent dus maar beter op de hoogte.

Dat kan met deze selectie van uiteenlopende titels over geld en geen geld, over sparen en besparen, over rente en investeren. 20 tips for free, telkens in 3 exemplaren.

Money for Nothing: De Week van het Geld in Muntpunt (27.03 - 15.04)

Maart is jeugdboekenmaand, met als thema M/V/X: over jezelf zijn, identiteit, rolpatronen, jongens/meisjes en alles daar tussenin.

Ontdek hier alle activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand in Muntpunt. M/V/X is een maand vol activiteiten, over meisjeszaken die ook jongenszaken zijn en andersom, voor kinderen en ouders, op een plek waar je bent wie je bent. 

Vanaf 01.03
Muntpunt +2

Elk jaar nomineert Muntpunt, samen met een aantal bibliotheken wereldwijd, 3 romans die meedingen naar de meest prestigieuze literatuurprijs voor Engelstalige fictie. Komen in aanmerking voor 2017: oorspronkelijk in het Engels geschreven romans die in 2015 verschenen of uit een andere taal vertaalde werken, waarvan de originele uitgave niet ouder is dan 5 jaar.

De winnaar ontvangt € 100 000 van de gulle sponsor (Dublin City Council). Voor de prijs van 2017 bood Muntpunt in haar collectie 121 titels aan die in aanmerking komen. Onze 3 genomineerden waren Tom Lanoye ('Fortunate Slaves'), T.C. Boyle ('The Harder They Come') en John Irving ('Avenue of Mysteries'). Uit de longlist van 147 titels wordt op 11 april 2017 een shortlist samengesteld, waarna de jury de winnaar zal bekend maken op 21 juni. Die jury wordt internationaal samengesteld en bestaat uit vooraanstaande literatuurkenners, schrijvers, professoren, critici en vertalers.

In onze Engelstalige collectie vind je nu reeds 177 romans die in aanmerking komen voor de prijs in 2018. Ze zijn voorzien van een zwart-witte sticker met vermelding “Dublin Literary Award”. De 3 meest uitgeleende boeken hiervan, nomineert Muntpunt voor de prijs in 2018. Lees jouw favorieten en bepaal zo mee wie we nomineren!

27.06 tot 30.09
Muntpunt, Agora 0

I like big books and I cannot lie! Muntpunt maakte samen met 5 Brusselse hip hop heads een selectie van de beste beats, rhymes en books. Maak kennis met de old school en de new school, een ritmische revolutie en woordenaars with attitude.

DJ Lefto, Tunde Adefioye (KVS), Alice van den Abeele & Raphaël Cruyt (MIMA) en Benoît Quittelier (BOZAR) maakten elk een selectie van boeken of platen die hun hiphophart sneller doen slaan.

Video on demand

Naar aanleiding van It's Bigger than Hip Hop biedt Muntpunt in samenwerking met UniversCiné drie films aan, gratis te huren en te bekijken via de filmcatalogus van UniversCiné. Maak op deze pagina je keuze, voer de exclusieve promocode mpfilmcollecties in en de film kan beginnen!

28.06 tot 31.08
Muntpunt +2

Van persoonlijke favorieten tot klassieke literatuur uit hun thuisland… Meer dan 20 Europarlementsleden met een hart voor bibliotheken delen hun leestips voor de zomer. Ontdek alle 60 tips op deze website.

EN - From personal favourites to classic literature from their home country… More than 20 Members of the European Parliament with a heart for libraries share their reading recommendations for the summer. Discover the whole selection on this website.

FR - Des favoris personnels ou de la littérature classique de leur pays… Plus de 20 membres du Parlement européen passionés par les bibliothèques partagent leurs recommandations de lecture pour l’été. Découvrez les 60 livres sur ce site.

60 Books for the Summer is een initiatief van de MEP Library Lovers.

04.07 tot 31.10
Muntpunt +2

Er broeit wat in de stad. De wereld houdt zijn adem in. Onschuldige verdachten, een malafide politie-commandant, ongrijpbare seriemoordenaars, een vrijgelaten verkrachter. Dwaalsporen, intriges en complotten; verdrinking, onthoofding en familiedrama's. Criminelen gaan niet met vakantie, niemand is veilig...

Ga mee op speurtocht van Reykjavik tot Kaapstad en van Californië tot Tokyo, en beleef een spannende zomer met internationale hoofdpersonages - niet de usual suspects!

25 titels, apart als papieren boek of verzameld op een Muntpunt-e-reader. Op eigen risico.