U bent hier

Catalogus

vanaf woe 18.12
Agora 0

Kinderboeken zijn veel te goed voor kinderen alleen! Want ben je ooit te oud om weg te dromen, om avonturen te beleven, om bang en blij en verbaasd en nieuwsgierig te zijn? Tuurlijk niet, je bent nooit te oud.

Haal je hart op aan kinderboeken die zó mooi, zó ontroerend, zó leuk of zó goed zijn dat je ze wel moet gelezen hebben. Ook al ben je eigenlijk geen kind meer.

Met extra spelletjes, boeken en films van schrijvers en kunstenaars die vrij spel geven aan het kind in zichzelf, voor het kind in jou.

vanaf ma 21.10
verdieping +4

De liefde van de mens gaat door de maag. Wel, op dat vlak is Brussel eten en drinken, je hebt er l'embarras du choix. Laat deze smakelijke selectie je leiden op je culinaire kroegentocht van toog naar tafel en terug.

En heb je je buik vol van typisch Brusselse specialiteiten als kiek en Kriek, witloof en wafels, chocolade en choesels, moules-frites of stoemp? Proef dan eens van de rijke internationale keuken – tot je geen pap meer kan zeggen. Santé!

vanaf di 17.09
verdieping +3

Zijn we wel klaar voor de toekomst? Op veel vlakken staan we op een kantelpunt. De huidige economische, ecologische, technologische en maatschappelijke systemen brachten ons welvaart en vooruitgang, maar ook de eurocrisis en plasticsoep, robotisering en populisme. Tijd voor verandering... maar hoe?

Deze Tipcollectie focust op Nederlandstalige non-fictieboeken (in 3 exemplaren beschikbaar).
Maak je klaar voor de toekomst dankzij experts uit alle domeinen, alle thema's komen aan bod.

De gelijknamige Collectie in de kijker (Agora 0) verbindt alle Engelstalige collecties: romans, Smart Thinking- en non-fictieboeken, dvd's, kunstboeken...

di 17.09 - ma 16.12
Agora 0

Are we actually ready for the future? In many ways, we have now reached a turning point. Existing economic, ecological, technological and social systems have brought us prosperity and progress, but also the Euro crisis, plastic soup, robotisation and populism. Thus, time for change... but how?

This ‘Collection in the spotlight’ connects all the English-language collections: novels, Smart Thinking and non-fiction books, DVDs, art books, etc.
Be prepared for the future, thanks to experts from every field – all the issues are addressed.

Dutch non-fiction books can be found in the Tip Collection on floor +3.

vr 25.10 - za 14.12
Agora 0

Op een paar uitzonderingen na geniet de Roemeense cinema en literatuur weinig bekendheid in België. Daar wil EUROPALIA ROMANIA verandering in brengen. Muntpunt draagt zijn steentje bij met een uitgekiende collectie Roemeense film en boeken van Roemeense schrijvers.

Discover Romanian literature and cinema
Découvrez la littérature et le cinéma roumains

 

woe 19.06 - ma 16.09
Agora 0

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken werden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

Wegdromen bij gekke fan­ta­sie­ver­ha­len, indommelen met zoete versjes, verdwalen in boeken vol prenten...  Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag!
Ontdek samen een wereld vol plaatjes die praten, wolken vol woorden en torens van letters.

Laat je inspireren door een selectie van prentenboeken in alle maten en vormen en in een heleboel talen.
Lees voor in de taal van je hart.

Voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Nog een verhaaltje? Meer bakken vol boeken vind je in de jeugdbib (+1).

Dekoloniseren is een werkwoord.

Een externe commissie van curatoren voegt de daad bij het woord en neemt samen met Muntpunt de collectie onder handen. De eerste stap in dit proces is het toevoegen van een nieuwe collectie aan de literaire canon en kennis die al aanwezig is. Het is een poging om vanuit veelzijdige expertises een breder aanbod te creëren en de bibliotheek dus voor méér mensen relevant te maken met de Brusselse context als vertrekpunt.

De commissie selecteert stemmen die ons meer vertellen over de gedeelde geschiedenis van Europa en zijn voormalige kolonies. Er is consequent gekozen voor verhalen die mensen of minderheden niet als ‘anderen’ buiten deze geschiedenis plaatsen. Dit weerspiegelt zich in een reeks uiteenlopende perspectieven die de westerse superioriteitsgedachte op een doortastende manier tegenspreken.

Dekoloniseren is een bewustwordingsproces dat we als individuen en als samenleving in handen moeten nemen.