U bent hier

Catalogus

18.09 - 19.11
Agora 0

Van de camera obscura tot Photoshop… Fotografie en grafische vormgeving zijn onlosmakelijk verbonden met de technologie van hun tijd. Vandaag zijn dat natuurlijk het internet en digitale media. Niet alleen professionele kunstenaars profiteren van de nieuwe ontwikkelingen: toegankelijke technologie heeft de deuren geopend voor doe-het-zelvers en beginners, met een creatieve kruis­bestuiving tot gevolg.

Laat je inspireren door formidabele fotografie en magnifieke grafiek. In deze collectie staan opkomend en doorgewinterd talent, straatfotografie en handleidingen over beeldbewerking zij aan zij.

Naar aanleiding van het Brussels Street Photography Festival zoomen we extra in op straatfotografie >

vanaf 18.09
verdieping +3

‘Fiets-o-filie', de liefde voor de fiets en het fietsen, daar draait het om in deze selectie. Het object, historisch en hedendaags. Het fietsen zelf, als liefhebber of prof, in Brussel, binnen- of buitenland, inspanning voor het lichaam en ontspanning voor de geest, goed voor mens en milieu.

Een proloog voor het Velomuseum als het ware (opening op 22.09). Hup, in het zadel!

vanaf 05.07
verdieping +2

Broers en zussen zijn vaak 2 handen op 1 buik. Maar wat als schijn bedriegt, als liefde omslaat in haat? Hoe goed ken je je familie eigenlijk; kan je ze wel vertrouwen? Hou je ogen open en blijf bij de pinken! Want stille waters, diepe gronden...
Graaf oude geheimen en vergane herinneringen op en breng de waarheid aan het licht.

25 bloedstollende titels op 3 exemplaren (verdieping +2) of op 2x 5 e-readers, beschikbaar aan de rode balie (verdieping +1).

vanaf 12.03
verdieping +5

PointCulture en Muntpunt presenteren deze selectie cross-overmuziek naar aanleiding van ‘Africa is/in the future’. Hedendaagse muziek (soul, R&B, jazz, rock, electro…) en traditionele Afrikaanse klank raken elkaar en versmelten tot nieuwe vormen van muziek, soundtracks van een toekomst waar multiculturele verbinding de toon voert.

EN - PointCulture and Muntpunt are presenting this crossover music selection on the occasion of ‘Africa is/in the future’. Contemporary music (soul, R&B, jazz, rock, electro, etc.) and traditional African sounds meet each other and result in a diversity of new forms of music, soundtracks from a future where multicultural connections set the tone.

FR - À l’occasion du festival « Africa is/in the future », PointCulture et Muntpunt présentent cette sélection musicale. Le crossover est un mélange de musique moderne (soul, R&B, jazz, rock, électro…) et de sonorités africaines traditionnelles. Il en résulte diverses nouvelles formes de musique, bandes-son d’un futur où la connexion multiculturelle donne le ton.

verdieping +2

Soms rap, altijd real. Steeds fresh, nooit belegen. Kerngezond en immer ill. Hiphop heeft een lange weg afgelegd en is groter dan ooit. Het is meer dan een muziekgenre. Meer dan de clichés die je kent uit videoclips. En meer dan ooit broeit hiphop in Brussel.

Muntpunt maakte samen met 5 Brusselse hip hop heads een selectie van de beste beats, rhymes en books. DJ Lefto, Tunde Adefioye (KVS), Alice van den Abeele & Raphaël Cruyt (MIMA) en Benoît Quittelier (BOZAR) maakten elk een selectie van boeken of platen die hun hiphophart sneller doen slaan.

Maak kennis met de old school en de new school, een ritmische revolutie en woordenaars with attitude.

 

05.09 - 08.09
Agora 0

Brussels Gallery Weekend zijn hoogdagen voor hedendaagse kunstliefhebbers en -verzamelaars. Het uitgelezen moment voor Muntpunt om zijn kunst­boeken­collectie in de kijker te zetten. Muntpunt selecteert titels over bekende kunstverzamelingen, recente overzichtstentoonstellingen van hedendaagse kunst in zowel Brusselse als Belgische musea en galerijen en tot slot titels over de kunstwereld in zijn globaliteit.

Neem een kijkje, leen uit en ontdek meer in de uitgebreide kunstboekencollectie op +5.

vanaf 19.11
Agora 0

Wegdromen bij gekke fantasieverhalen, indommelen met zoete versjes, verdwalen in boeken vol prenten...  Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag!
Ontdek samen een wereld vol plaatjes die praten, wolken vol woorden en torens van letters.

Laat je inspireren door een selectie van prentenboeken in alle maten en vormen en in een heleboel talen.
Lees voor in de taal van je hart.

Voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Nog een verhaaltje? Meer bakken vol boeken vind je in de jeugdbib (+1).

vanaf 04.12
verdieping +2

Drie zussen op ‘woeste’ hoogte in de literatuur, dat moeten Charlotte, Emily en Anne Brontë zijn.

Een grote onderlinge verbondenheid en jeugdige verbeelding voedden hun creativiteit en talent. Titels als ‘Jane Eyre’, ‘Wuthering Heights’ en ‘The Tenant of Wildfell Hall’ gelden intussen als meesterwerken in de Engelse literatuur. Het zijn passionele en originele verhalen, feministisch avant la lettre, deels gebaseerd op eigen ervaringen. De 2 oudste zussen verbleven bijvoorbeeld een aantal jaar op pensionaat in Brussel.

Redenen genoeg om hen in Muntpunt met een Tipcollectie te herdenken. Lees de boeken van en over deze 3 bijzondere, eeuwig jonge vrouwen; bekijk de romantische verfilmingen of (her)beluister de Klara-reeks over The Brontës via podcast.