U bent hier

Blijf gezond

Muntpunt maakt je wegwijs in het gezondheidsaanbod van Brussel en daarbuiten. Voor iedereen met gezond verstand.

Blijf gezond. We hebben het de afgelopen maanden vaak genoeg gehoord. Maar een goede gezondheid, wat is dat?

Wie zoekt, vindt online en offline 1001 antwoorden, adviezen, mythes en meningen. Over de voordelen van een bepaalde groente, de gemeente met de beste luchtkwaliteit, de beste huisdokter en middeltjes voor de meest obscure ziektes. Welke informatie is correct? Wat is van belang voor jezelf?

Muntpunt maakt je wegwijs in het gezondheidsaanbod van Brussel en daarbuiten. Neem deel aan verschillende activiteiten over gezondheidsmythes, voeding, beweging, luchtkwaliteit en meer. Laat je informeren en inspireren door 25 non-fictieboeken, getipt door Brusselse welzijnsorganisaties. Of verdiep je in de overige boeken, films en documentaires waarin gezond leven centraal staat.

Voor iedereen met gezond verstand.

Doe-het-zelf-wandeling: Besmette stad

Deze wandeling van Brukselbinnenstebuiten neemt je veilig en gezond mee doorheen het centrum van Brussel. De coronacrisis had een grote impact op de stad. Maar hoe gingen de Brusselaars om met eerdere epidemieën? Hoe zorgden ze ervoor dat ze niet ziek werden? Welke gezondheidskennis beïnvloedde hun gedrag? En wat betekent ‘gezondheid’ eigenlijk? Van ‘als het maar geen pijn doet’ over ‘als we maar gezond zijn’ naar ‘we willen ons goed voelen’.

Wijk: Brussel centrum
Thema: Gezondheid en hygiëne
Startplaats: Hooikaai, 1000 Brussel
Aankomstplaats: Hallepoort, 1000 Brussel
Duurtijd: 6,66 km

Lezing
15 juni, 19:00

Wat is de impact van luchtkwaliteit op jouw gezondheid? Wat zijn de laatste wetenschappelijke bevindingen en hoe kan je zelf actie ondernemen?

Infosessie
22 juni, 19:30

Vijf experts beantwoorden gezondheidsvragen waar zelfs Google geen antwoord op weet.