U bent hier

Rondleidingen en klasbezoeken

Wil je Muntpunt verkennen? Dat kan! Onze medewerkers staan te popelen om je groep door het gebouw te leiden en je te vertellen over de Muntpunt­collecties, het informatiecentrum of het gebouw zelf.

Klasbezoek

Voor basisscholen uit 1000 Brussel

Kom met je klas naar Muntpunt en leer hoe je een boek zoekt en kiest. Zelfs als je al voor de 100ste keer komt, krijg je hulp en tips op maat. We lezen ook altijd een leuk verhaal voor.

Reserveer je klasbezoek minimum 2 weken vooraf. Een klasbezoek duurt 1 uur. Reserveer je klasbezoek >

Heb je nog geen klaskaart? Die heb je nodig voor je komst. Vul dit aanvraagformulier in en stuur het naar klasbezoeken@muntpunt.be

Introductiebezoek

Voor secundaire scholen

Maak kennis met Muntpunt. We verkennen samen de (jeugd)bibliotheek en de leukste plekjes van ons gebouw.
Tijdens een introductiebezoek kan je geen boeken uitlenen.

Reserveer je introductiebezoek minimum 2 weken vooraf. Een introductiebezoek duurt 1 uur. Reserveer je introductiebezoek >

Rondleidingen

Voor groepen

Een rondleiding start met een inleiding over Muntpunt. Daarna verkennen we samen de verschillende verdiepingen, zalen en bijzondere plekjes.

Een rondleiding duurt 45 minuten en kost € 50.* We ontvangen maximaal 15 deelnemers per groep.

Om een rondleiding aan te vragen, vragen we om minimum 2 weken op voorhand een mail te sturen naar info@muntpunt.be met de gewenste datum en specifieke aandachtspunten.

* Volgende groepen krijgen korting:

  • schoolgroepen en jeugdverenigingen
  • anderstalige nieuwkomers, cursisten Nederlands
  • kansengroepen
  • partnerorganisaties

Doe-het-zelf

Je kan ook zelf (gratis) het hele gebouw ontdekken en allerlei informatie krijgen over de bibliotheek. Vraag de Rondleiding met opdrachten aan de rode balie (+1) of download hem hier:

 

Deze doe-het-zelf-rondleiding is speciaal gemaakt voor anderstaligen die Nederlands leren.

Zelf op stap?

Wil je zelf een rondleiding geven aan je leerlingen of vrienden? 

Meer dan welkom, maar laat het graag even weten op voorhand. Dit kan telefonisch (02 278 11 11), via e-mail (info@muntpunt.be) of via het online contactformulier.

Muntpunt Verkenning met Brukselbinnenstebuiten

Een gids van Brukselbinnenstebuiten wacht je op in het Centraal Station en zorgt voor een kant-en-klare begeleiding naar Muntpunt. Prettig, je steekt er wat van op, én… het gaat steeds bergaf. Dat maakt het lekker lopen door een boeiend stadsdeel!

De wandeling beschrijft de recente veranderingen in deze buurt: de verkeerscirculatie met autovrije zones en de vernieuwde organisatie van het toeristische centrum.

De wandeling behoort niet tot het klassieke aanbod van Brukselbinnenstebuiten, maar wordt op eenvoudig verzoek aangeboden en aangepast aan de specifieke wensen van de groep.

Verdere info, praktische en financiële afspraken over de wandeling in de buurt van Muntpunt verkrijg je via het secretariaat van Brukselbinnenstebuiten:

Welkom op onze nieuwe boekingspagina voor klasbezoeken!

Reserveer hieronder je klas- of introductiebezoek.

Wat is het verschil?

  • Tijdens een klasbezoek lezen we een verhaal voor en helpen we je leerlingen boeken kiezen om uit te lenen. (voor basisscholen uit 1000 Brussel)
  • Een introductiebezoek is een kennismaking met Muntpunt en een rondleiding doorheen de bibliotheek. Tijdens een introductiebezoek kan je geen lidkaart aanvragen. (voor secundaire scholen)