U bent hier

Rondleidingen en klasbezoeken

Wil je Muntpunt verkennen? Dat kan! Onze medewerkers staan te popelen om je groep door het gebouw te leiden en je te vertellen over de Muntpunt­collecties, het informatiecentrum, de belevingsbibliotheek of het gebouw zelf.

Rondleidingen

Een rondleiding start met een inleiding over Muntpunt. Daarna verkennen we samen de verschillende afdelingen, zalen en bijzondere plekjes.

Een rondleiding duurt 45 minuten en kost € 50.* We ontvangen maximaal 15 deelnemers per groep.

Om een rondleiding aan te vragen, vragen we om minimum 2 weken op voorhand een mail te sturen naar info@muntpunt.be met de gewenste datum en specifieke aandachtspunten.

* Volgende groepen krijgen korting:

 • schoolgroepen en jeugdverenigingen
 • anderstalige nieuwkomers, cursisten Nederlands
 • kansengroepen

Doe-het-zelf

Je kan ook zelf (gratis) het hele gebouw ontdekken en allerlei informatie krijgen over de bibliotheek. Vraag de Rondleiding met opdrachten aan de rode balie (+1) of download hem hier:

 

Deze doe-het-zelf-rondleiding is speciaal gemaakt voor anderstaligen die Nederlands leren.

Klasbezoeken - lagere school

Kom met je klas naar Muntpunt en leer hoe je een boek, film, cd... zoekt en kiest. Ook als je al voor de honderdste keer komt, krijg je hulp en tips op maat. Of kom op themabezoek voor een onvergetelijke bibervaring.

Reserveer je klasbezoek minimum 2 weken vooraf via de website, of bij onze medewerkers aan de gele balie (Agora 0) in Muntpunt. De klasbezoeken zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen volgens de leeslijn die in alle Brusselse Bibliotheken gevolgd wordt.

Reserveer je klasbezoek >

Klasbezoeken - middelbare school

Een rondleiding start met een inleiding over Muntpunt. Daarna verkennen we samen de verschillende afdelingen, zalen en bijzondere plekjes.

Een rondleiding duurt 45 minuten.

  Om een rondleiding aan te vragen, vragen we om minimum 2 weken op voorhand te reserveren via de website, of bij onze medewerkers aan de gele balie in Muntpunt (Agora 0).

  Reserveer je rondleiding

  Zelf op stap?

  Wil je zelf een rondleiding geven aan je leerlingen of vrienden? Een (bij)les geven of vergadering houden in de bibliotheek?

  Meer dan welkom, maar laat het graag even weten op voorhand. Dit kan telefonisch (02 278 11 11), via e-mail (info@muntpunt.be) of via het online contactformulier.

  Muntpunt Verkenning met Brukselbinnenstebuiten

  Een gids van Brukselbinnenstebuiten wacht je op in het Centraal Station en zorgt voor een kant-en-klare begeleiding naar Muntpunt. Prettig, je steekt er wat van op, én… het gaat steeds bergaf. Dat maakt het lekker lopen door een boeiend stadsdeel!

  De wandeling beschrijft de recente veranderingen in deze buurt: de verkeerscirculatie met autovrije zones en de vernieuwde organisatie van het toeristische centrum.

  De wandeling behoort niet tot het klassieke aanbod van Brukselbinnenstebuiten, maar wordt op eenvoudig verzoek aangeboden en aangepast aan de specifieke wensen van de groep.

  Verdere info, praktische en financiële afspraken over de wandeling in de buurt van Muntpunt verkrijg je via het secretariaat van Brukselbinnenstebuiten: