U bent hier

Voor kinderen

Deze zomer: Leesstraat op kindermaat

Hee ketje! Kom uit je kot en naar Muntpunt deze zomer. Buiten in onze Leesstraat is elke dag iets te doen: van coole en creatieve workshops tot tekenen, voorlezen, spelletjes en zang. Vanwege Corona zijn de plaatsen beperkt, maar aan plezier zeker geen gebrek!

Op deze pagina ontdek je alvast wat activiteiten, maar ook op de andere dagen in de zomervakantie ben je altijd welkom. 

ma - za, 14:00 - 17:00

Spel
10 juli, 14:00

Speel de hele namiddag gezelschapsspelletjes op het kleurige gras van de Leesstraat.

Feest
11 juli, 13:00

In de Leesstraat is het altijd feest, maar vandaag nog een beetje meer dan andere dagen! Wat dacht je van stadsacrobaten, reuzegrote spelletjes en tekeningen, beestige badmeesters en ijsjes?

Workshop
13 juli, 14:00

Zingen en dansen is leuk, samen zingen en dansen is nóg leuker! Doe mee met de enige echte Brenda van de Bib.

Workshop
14 juli, 14:00

Het HonderdHandenHuis trekt naar buiten deze zomer! Kom mee knutselen, bouwen, lezen, tekenen en je eindeloos amuseren.

Boeken
15 juli, 15:00

Leesstraat? Nee, Voorleesstraat! Kom elke woensdag een uurtje lekker buiten luisteren naar steeds weer een ander verhaal.

Workshop
16 juli, 14:00

Kom knippen, plakken, tekenen, versieren, knutselen, verven en nog veel meer. Een echte kunstenaar geeft je leuke ideeën.

Workshop
17 juli, 15:00

Zelfs als je nog niet kan lezen, kan je al leren programmeren! Kom het proberen in deze workshop voor jonge programmeurs.

Workshop
23 juli, 14:00

Heb je altijd al een robot in huis willen hebben? Tover een kartonnen bord om tot een flitsende schijfrobot die zijn eigen weg zoekt!

Workshop
29 juli, 15:00

Bijen zijn bijzzzondere beestjes. In deze creatieve workshop leer je waarom en maak je zaadbommen om deze zzzoemende vriendjes te redden. Kom erbij!

Workshop
6 augustus, 14:00

10, 9, 8, 7... Schiet je zelfgemaakte raket de lucht in op het Muntplein!

Spel
7 augustus, 14:00

Kom langs voor een gezellige namiddag vol Afrikaanse gezelschapsspelletjes en kinderliedjes. Meespelen en meezingen warm aanbevolen.

Workshop
11 augustus, 14:00

Ga als een echte speurneus te werk en maak vingerafdrukken, ontrafel onzichtbare boodschappen en waag je in een mijnenveld. Na deze workshop iets niets nog geheim voor jou!

Workshop
17 augustus, 14:00

Van de badkamer tot de keuken, met deze proefjes en spelletjes ontdek je heel wat nieuwe dingen. Je huis op zijn kop zetten was nog nooit zo leuk!