U bent hier

Muntpunt ❤ Brussel

Muntpunt bruist van Brussel. Naast een uitgebreide Brusselcollectie biedt de bibliotheek allerhande voorstellingen, lezingen en andere activiteiten over Brussel aan. Op deze pagina staan ze voor jou verzameld.

Op zoek naar meer leuke activiteiten in Brussel? Neem zeker een kijkje op de cultuur- en vrijetijdsagenda van UiTinBrussel, een initiatief van Muntpunt.

Infosessie
elke woensdag, 14:00 tot 16:00

Wil je je kind inschrijven voor een crèche, school of vakantiekamp in Brussel? Muntpunt kan je helpen!

Lezing
18 december, 18:00

Verbazing, ontroering, medeleven. Een verhaal kan allerlei gevoelens opwekken. Het kan mensen ook dichter bij elkaar brengen.

Wandeling
21 december, 15:00

Breng een bezoek aan Flagey en krijg een blik achter de schermen van een van de voornaamste cultuurhuizen van België.

Wandeling
4 januari, 15:00

Breng een bezoek aan de riante woning van Edmond Van Eetvelde, de meest gedurfde realisatie van Victor Horta. Gidstour door Korei.

7 maart, 08:00

De design make-a-thon voor en door Brussel is aan zijn 2de editie toe. Schrijf je nu in!

Wandeling
15 februari, 14:30

Ontdek Brussel per tram en doorkruis het zuidelijke gedeelte van de stad, van Elsene tot Sint-Gillis, het Zuidstation en het Jubelpark. Gidstour door Brukselbinnenstebuiten.

Wandeling
21 maart, 15:00

Breng een bezoek aan de toekomstige Usquare, de nieuwe universitaire stadswijk van de VUB en de ULB in de voormalige rijkswachtskazernes van Elsene. Gidstour met Korei.

Wandeling
4 april, 14:30

Stap op je fiets en verken Brussel tussen hoog en laag. Deze route doorheen het zuidoosten van het gewest is er een met afdalingen, klimmetjes en andere tegenstellingen.