U bent hier

Wetenschapsfestival Brussel

Op de Dag van de Wetenschap strijkt het Brussels Wetenschapsfestival opnieuw neer in Muntpunt. Met meer dan 100 onderzoekers en docenten, meer dan 50 activiteiten, workshops en lezingen, helemaal gratis!

Wanneer: 
zondag 24 november 2019,
10:00 tot 17:00
Waar: 
Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt, Scriptie vzw en de Nederlandstalige instellingen voor hoger onderwijs in Brussel

Kan jij een robot een taal aanleren? Gebruik levensechte poppen en virtual reality om eerste hulp te oefenen. Voer je eigen crime scene investigation uit of neem deel aan de wetenschappelijke speeddates of aan het filosofisch salon. Ontdek op zondag 24 november 2019 het wonderlijk Wetenschapsfestival in Muntpunt, hartje Brussel.

Meer dan 100 onderzoekers, docenten en studenten zijn die dag present om je wetenschappelijk onderzoek te laten ontdekken. Het Wetenschapsfestival Brussel is er voor jong en oud, met meer dan 50 activiteiten, demonstraties, workshops en (kinder)lezingen. Bovendien zijn alle activiteiten helemaal gratis!

Neem alvast een kijkje in het activiteitenoverzicht van 2019 ter inspiratie. Het Wetenschapsfestival Brussel wordt georganiseerd in kader van de Dag van de Wetenschap.

 

Wetenschapsfestival
Ook interessant: 
Spel
elke woensdag en zaterdag, 13:00 tot 18:00 en elke vrijdag, 16:00 tot 18:00

Hou je van games, ontdek je graag nieuwe games en neem je het nu en dan eens op tegen vrienden in een spannend spel? Ontdek de Game Zone! 

HERFSTVAKANTIE: elke dag, 14:00 tot 17:00

Het Honderdhandenhuis is de miniwerkplaats voor kleine handen. Alle Muntpuntbezoekertjes zijn welkom voor een namiddag vol knutselplezier!

Infosessie
7 november, 17:00
elke maandag, 17:00 tot 19:00

Heb je een nieuwe tablet en wil je apps downloaden? Een Facebook­account aanmaken? Een blog beginnen? De Muntpunt App-o-theek weet raad.

Workshop
30 november, 10:30

Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Hulp nodig? Geen nood! Er zijn mentors om je te helpen.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.