U bent hier

Activiteiten

Wat is wereldliteratuur in het nieuwe millennium? Wereldberoemd, universeel of gewoon onwerelds goed? Leer meer over hedendaagse schrijvers van wereldniveau.

Buig je samen met professoren en studenten van de VUB over de relatie tussen wetenschap en maatschappij.

Snug Harbor presents two authors, emerging or established, local or traveling through, discussing their latest work and inspiration. Get to know people through literature and literature through people.

Elke 3de donderdag van de maand toont Cinema NL een Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. Speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren.

Ontdek alle films op deze pagina.

Een fikse stadswandeling, een deugddoend diner én een prachtig concert als afsluiter. Met deze 4 combi-concerten haal je meer uit je uitstap. Kijk, proef, luister en geniet met volle teugen!

De combi-concerten zijn een initiatief van Brussels Philharmonic en Muntpunt.

Feest
16 november, 21:00

Maandelijkse groove jam van Îlot Massacré.

Workshop
17 november, 10:30

Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Hulp nodig? Geen nood! Er zijn mentors om je te helpen.

Infosessie
19 november, 10:00

Tijdens deze 5-delige cursus word je begeleid in het schrijven van een levensverhaal. Je vertelt op je eigen manier over de weg die je al hebt afgelegd.

Boeken
19 november, 12:00

Duik in de interactieve expo vol boeken en tips over groot worden in Brussel. Met tekeningen en installaties van Leo Timmers.

Lezing
19 november, 16:30

Buig je samen met professoren en studenten van de VUB over de relatie tussen wetenschap en maatschappij. Deze week: filosofe Karen François over de invloed van cultuur op wetenschap.

Terugkerende activiteiten

Infosessie
19 november, 17:00

Heb je een nieuwe tablet en wil je apps downloaden? Een Facebook­account aanmaken? Een blog beginnen? De Muntpunt App-o-theek weet raad.

Boeken
elke woensdag, 15:00 - 16:00

Kom in het supergezellige vertel­theatertje in de jeugdbib luisteren naar de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

elke woensdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00

Het Honderdhandenhuis is de miniwerkplaats voor kleine handen. Alle Muntpuntbezoekertjes zijn welkom voor een namiddag vol knutselplezier!

Spel
elke woensdag en zaterdag van 13:00 tot 18:00 en vrijdag van 16:00 tot 18:00

Hou je van games, ontdek je graag nieuwe games en neem je het nu en dan eens op tegen vrienden in een spannend spel? Ontdek de Game Zone! 

Altijd bereikbaar voor info over leven, leren en werken in Brussel

Infosessie
28 november, 15:00

Gaan je kinderen naar school in het Nederlands? Wil jij ook graag Nederlands leren?

Infosessie
19 november, 10:00

Tijdens deze 5-delige cursus word je begeleid in het schrijven van een levensverhaal. Je vertelt op je eigen manier over de weg die je al hebt afgelegd.

Workshop
25 november, 10:00

Kan jij een robot een taal aanleren? Voer je eigen crime scene investi­ga­tion uit of neem deel aan de wetenschappelijke speeddates of aan het filosofisch salon.