U bent hier

Terry Verbiest: Timisoara, 30 jaar later

In 1989 brak in Timisoara de Roemeense Revolutie uit. Journalist Terry Verbiest herinnert zich de gebeurtenissen nog goed – in het bijzonder de dood van zijn collega Danny Huwé.

Wanneer: 
vrijdag 13 december 2019,
12:30 tot 13:30
Waar: 
Muntpunt, Literair Salon S1, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Muntpunt i.s.m. EUROPALIA ROMANIA

English version
Version française

30 jaar geleden brak in Timisoara een opstand uit die een eind zou maken aan de communistische dictatuur in Roemenië. Journalist Danny Huwé trok voor VTM naar Roemenië om er de revolutie te verslaan. Op kerstochtend 1989 werd zijn ploeg onder vuur genomen door een sluipschutter. Huwé overleed ter plekke. Hij is de enige Belgische oorlogsjournalist die om het leven kwam bij het uitvoeren van zijn beroep.

Terry Verbiest is een Belgische journalist en radio- en televisiepresentator. Ten tijde van de dood van Huwé werkte hij op de nieuwsdienst van VTM. Naar aanleiding van de gebeurtenissen keert hij terug naar de roots van de Roemeense Revolutie, naar Timisoara.

Deze activiteit is een deel van EUROPALIA ROMANIA.

- - -

In 1989, the Romanian Revolution broke out in Timisoara. Journalist Terry Verbiest still remembers the events – in particular the death of his colleague Danny Huwé. This activity will take place in Dutch.

This activity is a part of EUROPALIA ROMANIA.

- - -

En 1989, la révolution roumaine éclate à Timisoara. Le journaliste Terry Verbiest se rappelle encore bien ces événements et en particulier la mort de son collègue Danny Huwé. L’entretien se déroule en néerlandais.

Cette activité s’inscrit dans le cadre d’EUROPALIA ROMANIA.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.