U bent hier

Scan-a-thon Erfgoedbank Brussel

Heb jij nog oude foto’s van Stad Brussel, Haren, Laken of Neder-over-Heembeek ouder dan 20 jaar? Dan kan je daar nu een digitale kopie (of scan) van laten maken tijdens de Scan-a-thon!

Wanneer: 
donderdag 4 november 2021,
10:00 tot 12:00
donderdag 18 november 2021,
14:00 tot 16:00
Waar: 
Muntpunt, De Grid +5, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt i.s.m. Erfgoedbank Brussel

Denk je nu aan die doos met oude foto’s van een familielid, het fotoalbum van je ouders in de zolder of die grappige foto’s van toen je klein was (maar waar zitten ze ook weer)? Heb je oude postkaarten, affiches, reclame of versleten visitekaartjes en wil je ze graag bewaren voor de toekomst? Dan is de Scan-a-thon iets voor jou!

Kom langs voor een gratis digitale kopie (of scan) van je oude foto('s). We maken een scan van je materiaal en geven je tips over hoe je je materiaal kan bewaren. Breng een usb-stick mee, dan krijg je de digitale kopie mee naar huis. Tijdens de Scan-a-thon leer je ook meer over de Erfgoedbank Brussel, hoe het werkt en hoe jij kan helpen.

Je gescande foto wordt dan ook gedeeld op www.erfgoedbankbrussel.be. Op deze digitale beeldbank vind je een schat aan oude foto’s, prentkaarten, affiches en andere herinneringen aan het dagelijks leven uit verschillende Brusselse gemeenten. Zo leeft het verleden van de stad verder. Dankzij de speurzin en werklust van vrijwilligers kan je daar nu al meer dan 10 000 beelden op bewonderen. Surf naar de website en geniet mee van de verborgen parels van families, particulieren en (erfgoed)verenigingen uit Brussel!

Scan-a-thon Erfgoedbank Brussel

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.