U bent hier

Puzzle & Punch

Er zijn veel goede redenen om nog eens te puzzelen. Ontdek hoe gezellig en heilzaam het kan zijn, rond een grote kom punch.

Wanneer: 
dinsdag 3 maart 2020,
18:00 tot 21:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

We zochten een stapel mooie en originele puzzels uit voor een oergezellige én heilzame puzzelavond rond een grote kom punch. Want ben je ooit te oud om even aan niks anders te denken dan het juiste stukje bij dat andere stukje te vinden? Tuurlijk niet! Je bent nooit te oud.

Nog niet helemaal overtuigd? Er zijn een aantal goede redenen om te puzzelen, dat bewijst volgende opsomming:

  1. VERBETER JE GEHEUGEN – Door te puzzelen wordt verbinding tussen de 2 hersenhelften gemaakt (links het analytische deel, rechts het creatieve). Deze verbinding stelt ons in staat te leren, onthouden en begrijpen.
  2. KOM TOT RUST – Puzzelen blijkt zo rustgevend te zijn dat het kan helpen om helemaal tot rust te komen en als het ware in een meditatieve staat terecht te komen. Dit kalmerende effect zorgt dat we beter met stress om kunnen gaan.
  3. GELUK – Door te puzzelen maak je een geluksstofje aan. Deze stof heet dopamine en speelt een belangrijke rol bij het beloningssysteem in onze hersenen. Dit geluksgevoel zorgt ervoor dat we nog een puzzel willen maken, en het liefst een iets moeilijkere.

Ontdek meer activiteiten die je 10, 20, 30, 40, 50 jaar jonger doen voelen >

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.