U bent hier

Onder het moeras, de lichtjes: Oh What A Beautiful City

In het centrum van Brussel staat een rij verwaarloosde en ongezonde sociale woontorens die binnenkort tegen de grond gaat: het zijn de 5 blokken van de Papenvest. Het Brusselse Brecht-Eislerkoor brengt in 2020 het muziektheaterstuk ‘Melancholie aan de vijf blokken’, dat hun verwarring en onzekerheid probeert te vatten en evoceren.

Raf Custers neemt in deze lezingenreeks 4 woensdagen op rij het dossier van de 5 blokken onder de loep en kijkt naar de inspiratiebronnen die het stuk hielpen maken.

Wanneer: 
woensdag 20 november 2019,
19:00 tot 20:30
Waar: 
Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6, 1000 Brussel
Organisatie: 
Muntpunt

De 5 blokken zullen worden gesloopt en in de plaats komt een nieuw wooncomplex met een ‘mix’ van sociale en middenklassewoningen. Dit complex zal over een kleine 10 jaar klaar zijn. In totaal zullen er 110 sociale woningen minder zijn.

In deze 1ste lezing zoekt Raf Custers het antwoord naar de vraag hoe het komt dat de 5 blokken worden gesloopt. Een verklaring zou de strategische ligging van de wijk kunnen zijn. Zij ligt al decennia in het vizier van projectontwikkelaars.

Raf Custers is schrijver, journalist en onderzoeker bij Gresea (Groupe de Recherche pour une Stratégie Economique Alternative).

Het muziektheaterstuk ‘Melancholie aan de vijf blokken’ gaat op 9 januari in première in de Kaaistudio's.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.