U bent hier

Ode aan de verwondering: Caroline Pauwels, Claude Blondeel en Barbara Rottiers

De wereld is groot, mateloos boeiend, soms betoverend, vaak verbijsterend. Kinderen weten dat. Volwassenen vergeten dat. Caroline Pauwels, Claude Blondeel en Barbara Rottiers gaan in de tegenaanval.

Wanneer: 
donderdag 5 maart 2020,
20:00 tot 22:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

Waarom is de zee blauw? Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal? Waarom daarom? Kinderen zijn vaak verwonderd. Ergens op de weg naar volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid. En dat is spijtig. Want ben je ooit te oud om je te verbazen als een kind? Tuurlijk niet, je bent nooit te oud.

Met ‘Ode aan de verwondering’ schreef Caroline Pauwels, communicatiewetenschapper en rector van de Vrije Universiteit Brussel, een vurig pleidooi om opnieuw met een kinderlijke blik naar de wereld te kijken. Verwondering geeft het leven kleur, helpt ons om onze grenzen te verleggen en valse zekerheden in vraag te stellen.

Gastvrouw Barbara Rottiers nodigt Caroline Pauwels en cultuurmens par excellence Claude Blondeel uit voor een gesprek over het wonder van verwondering. In wetenschap en kunst natuurlijk, maar ook in het dagelijkse leven.

De mensen van Bizarium, het museum van bizarre uitvindingen, zijn ook van de partij. Zwemparaplu's, haargroeihelmen of de briljante uitvindingen van Nikolas Tesla... Als iemand een lans kan breken voor grenzeloze verbeelding, is het Bizarium wel.

Ontdek meer activiteiten die je 10, 20, 30, 40, 50 jaar jonger doen voelen >

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.