U bent hier

Medialab Late Night: DigiTALK

Wat betekent het om mens te zijn in de digitale wereld? Fredo De Smet nodigt 2 experten uit voor wie AI en data geen geheimen hebben.

Wanneer: 
donderdag 17 oktober 2019,
19:30 tot 21:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

Wat betekent het om mens te zijn in de digitale wereld? Het is een vraag die curator Fredo De Smet wakker houdt. Zijn zoektocht schreef hij neer in het boek ‘Artificial Stupidity’, wat een handleiding voor digitale humanisten is. Voor het Muntpunt Medialab nodigt hij 2 enthousiaste experten uit om samen met jou de zoektocht verder te zetten.

ERIK MANNENS - MOETEN WE SCHRIK HEBBEN VAN AI?

Erik Mannens is professor aan Ugent en manager van een leger ingenieurs en researchers in Data Science. Hij kan als geen ander uitleggen wat Artificiële Intelligentie nu eigenlijk echt is en daarbij ook feit van fictie onderscheiden. Handig, gezien de vele mythes die rond deze technologie de ronde doen. Wat is de impact van AI op onze maatschappij? Hebben we een code voor coders nodig? Of kunnen we het internet herprogrammeren? Vragen waarop Erik antwoord kan geven.

FABIENNE MEIJER - HEBBEN WE IETS TE VERBERGEN?

Mediaprofessional Fabienne Meijer trok vanuit Nederland naar Stanford, de universiteit van Silicon Valley op een steenworp van onder meer Google en Facebook. Wat weten deze digitale platformen over ons? Wat mogen ze eigenlijk weten? En hoe werkt de data-industrie eigenlijk? Vandaag is ze “constant bezig met ethische vragen bij technologie”, ze werkt namelijk sinds kort bij VRT NWS als datajournalist. De vraag is niet alleen: hebben we iets te verbergen? Maar ook, kunnen we anticiperen op Big Brother?

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.