U bent hier

Marc-Antoine Mathieu: De knik in de filosofie

Een prikkelende kennismaking met een unieke auteur, die als geen ander opereert op het snijvlak van literatuur en wijsbegeerte, beeldende kunst en het stripverhaal. Met speciale aandacht voor zijn werken ‘De oorsprong’ en ‘De krochten van het Vourlé’, die voor het eerst in het Nederlands vertaald worden.

Wanneer: 
maandag 26 augustus 2019, 10:00 tot vrijdag 20 september 2019, 18:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Organisatie: 
Muntpunt
Curator

Toon Dohmen (nET eCHT mEDIA)

“Humor volgt een logica die de logica niet kan volgen.” Het is een typerend motto van Marc-Antoine Mathieu. In zijn beschouwende werk scheert de stripmaker rakelings langs de grenzen van de logica. Waarbij hij gelijk maar even de grens tussen lezen en kijken aantikt.

In augustus verschijnt met ‘De oorsprong’ de eerste Nederlandse vertaling van Mathieus werk: een filosofisch boek waarvoor Hergé zich niet zou hebben geschaamd. Of anders wel een stripboek dat Foucault graag getekend had.

In Frankrijk en Duitsland houdt Marc-Antoine Mathieu (1959) al 3 decennia lang nieuwsgierige lezers, kijkers en denkers in zijn ban. In Muntpunt kan je ontdekken of Mathieus logica in de “Nederlandstalige dimensie” hetzelfde effect sorteert.

‘Marc-Antoine Mathieu: De knik in de filosofie’ biedt een prikkelende kennismaking met een unieke auteur, die als geen ander opereert op het snijvlak van literatuur en wijsbegeerte, beeldende kunst en het stripverhaal. Speciale aandacht gaat naar zijn werken ‘De oorsprong’ en ‘De krochten van het Vourlé’, Mathieus unieke visie op het Louvre die half september eveneens in Nederlandse vertaling verschijnt.

 

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.