U bent hier

Leeslamp: Kindertijd (Tove Ditlevsen)

Een geweldig boek, een boeiende discussie en het aroma van verse koffie. Dat is het recept van Leeslamp.

Wanneer: 
dinsdag 21 september 2021,
14:00 tot 15:30
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Tove groeit op in een volkswijk in Kopenhagen. Ze heeft niets met de meisjes om haar heen en hun geroddel over jongens. Haar enige vriendin is de onbevreesde Ruth, met wie ze chocola uit winkels steelt. Maar ook dat wil Tove eigenlijk niet. Liever duikt ze in de paar boeken die ze van haar vader heeft gekregen, en schrijft ze versjes met de mysterieuze woorden die af en toe in haar opwellen. Er brandt iets onbestemds, iets groots in haar. En ze weet dat ze op een dag moet ontsnappen uit de omgeving van haar kindertijd.

‘Kindertijd’ is het 1ste deel uit de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen. De Deense schrijfster werd jarenlang gezien als een auteur die niet in de literaire kringen van haar tijd paste. Ze was een huisvrouw uit de arbeidersklasse met 4 gestrande huwelijken en een sluimerende drugsverslaving, waar ze ook nog eens openhartig over schreef. Nu, bijna 50 jaar na haar dood, krijgt haar rauwe en springlevende proza krijgt eindelijk de waardering die het verdient.

Deze Leeslamp is een deel van 1 Stad, 19 Boeken. Ontdek het volledige programma hier >

Opgelet! Na maanden van online sessies vindt Leeslamp opnieuw plaats in de bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt. Als je erbij wil zijn, schrijf je dan zeker vooraf in. Online meedoen kan ook. Stuur een mailtje naar info@muntpunt.be voor de link naar de videochat.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.