U bent hier

Kiezen voor een nuchter leven

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Kiezen voor een nuchter leven’ bespreekt auteur en ervaringsdeskundige Kobe Lecompte hoe alcohol inwerkt op het fysieke en mentale welzijn van de mens.

Wanneer: 
donderdag 27 januari 2022,
19:00 tot 21:00
Waar: 
Muntpunt, Literair Salon S1, Munt 6, 1000 Brussel
Organisatie: 
Muntpunt

Waar ligt het verschil tussen stoppen met drinken en kiezen voor een nuchter leven? Wat zijn de verschillende mogelijkheden van een planmatige aanpak om van een alcoholverslaving af te raken? Wat zijn de valkuilen bij een afkickproces? Kan de klinische psychologie en psychiatrie helpen bij genezing?

Met zijn levensdriehoek en zijn filosofie rond het in de ogen kijken weet Kobe Lecompte iedereen te boeien. Hij ontrafelt moeilijke gedachten en ontleedt ze tot logische elementen, waardoor zaken plots veel minder zwaar worden.

Kobe Lecompte (1979) is auteur, ervaringsdeskundige en filosoof. In 2019 kwam zijn debuutroman ‘Babygehalte’ uit. Datzelfde jaar maakte hij samen met filmmaker Mathias Franco de kortfilm ‘Iedereen kan puzzelen’. In 2020 schreef hij zijn tweede roman ‘KORNIEV’ en lanceerde hij de website delaatstedruppel.com. Deze website is een nationaal platform met ervaringsdeskundigen waar mensen hulp kunnen krijgen. ‘Kiezen voor een nuchter leven’, zijn derde boek, kwam in 2021 uit bij uitgeverij KRITAK (Lannoo).

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.