U bent hier

Hoe gezond is de Brusselse lucht? (NIEUWE DATUM)

Wat is de impact van luchtkwaliteit op jouw gezondheid? Wat zijn de laatste wetenschappelijke bevindingen en hoe kan je zelf actie ondernemen? Op deze lezing kom je alles te weten over luchtkwaliteit en kan je zelfs meteen je eigen metingen doen.

Wanneer: 
dinsdag 15 juni 2021,
19:00 tot 21:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Een initiatief van BRAL, Universiteit Antwerpen en Muntpunt

Eerst overlopen we met professor Benoit Nemery de Bellevaux, longexpert aan het UZ Leuven, de wetenschappelijke aspecten van luchtkwaliteit en gezondheid. Vervolgens leer je de Brusselse initiatieven kennen die zich toeleggen op luchtkwaliteit.

Na de theorie kan je zelf “proeven” van de Brusselse lucht in 1 van de 2 workshops. Neem de gegevens van het meetapparaat van Muntpunt onder de loep of duik de stad in met een Airbeam in de hand. Dit mobiele meettoestel toont hoe verschillende plekken in Brussel de luchtkwaliteit beïnvloeden.

Een initiatief dat alvast aan bod komt, is CurieuzenAir: het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit in Brussel ooit, georganiseerd door BRAL en Universiteit Antwerpen in samenwerking met BRUZZ. Wil je hier graag aan deelnemen? Je kan je ter plekke inschrijven!

Deze activiteit vindt plaats in het kader van Blijf gezond.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.