U bent hier

Activiteiten

Geef jouw ideeën over wat een Brusselse bib kan zijn! Iedereen is welkom op de eerste bijeenkomst op woensdag 23 oktober.

Ontdek tijdens onze consults in Muntpunt onze basiscollectie boeken voor docenten Nederlands als tweede of vreemde taal.

Allez:NL is een dag voor iedereen die Nederlands wil oefenen in Brussel. Je kan kiezen uit culturele, sportieve of andere Nederlandstalige activiteiten bij meer dan 50 organisaties in de stad.

Muntpunt doet natuurlijk ook mee! Je vindt alle activiteiten op deze pagina. 

Expo
21 oktober, 10:00

Zijn het cartoons? Is het art brut? Of gewoon heel intelligente graffiti? De Roemeense kunstenaar Dan Perjovschi neemt de ramen van Muntpunt onder handen.

Spel
22 oktober, 18:00

Speel gezelschapsspelletjes en oefen zo je Nederlands.

Workshop
23 oktober, 13:00

Kifesh? Arrète de me ziar! Speel nog een pokoe, ofzo. Breng de Brusselse woordenschat mee in kaart in de mobiele radiostudio van Brusselsspeaks.

Workshop
23 oktober, 14:00

The game is on! Arcade Club is terug van weggeweest. Kom tijdens deze XXL-versie mee timmeren en zagen aan een oldschool arcadekast of maak je eigen 2D-videogame.

EXPERIMENT
23 oktober, 18:00

Geef jouw ideeën over wat een Brusselse bib kan zijn! Iedereen is welkom op de eerste bijeenkomst op woensdag 23 oktober.

Film
24 oktober, 14:00

Cinema NL toont elke maand een Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. Speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren.

DOCUMENTAIRE
24 oktober, 19:00

Ontdek ‘La Rose Blanche’ in première in Cinema Palace. Een geëngageerde film over het laatste Griekse volkscafé van Molenbeek.

Terugkerende activiteiten

Workshop
elke maandag, 10:00 tot 11:30 en elke woensdag, 14:00 tot 15:30

Wil je Nederlands oefenen en nieuwe mensen leren kennen in Brussel? Kom praten met Nederlandstaligen in Muntpunt!

Infosessie
elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Krijg antwoord van de experten zélf. Vijf keer per week houdt Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel ‘spreekuur' in Muntpunt.

Infosessie
21 oktober, 17:00
elke maandag, 17:00 tot 19:00

Heb je een nieuwe tablet en wil je apps downloaden? Een Facebook­account aanmaken? Een blog beginnen? De Muntpunt App-o-theek weet raad.

Spel
elke woensdag en zaterdag, 13:00 tot 18:00 en elke vrijdag, 16:00 tot 18:00

Hou je van games, ontdek je graag nieuwe games en neem je het nu en dan eens op tegen vrienden in een spannend spel? Ontdek de Game Zone! 

Altijd bereikbaar voor info over leven, leren en werken in Brussel

Infosessie
6 november, 14:00

Wat betekent herstel voor jou? Tijdens een 4-delige cursus ga je op zoek naar een persoonlijke invulling van het herstelproces.

Infosessie
20 mei, 14:00

Heb jij iets meegemaakt dat een fundamentele impact heeft (gehad) op je leven en kan je daar een positief verhaal over brengen? Leer dan hoe je hiermee anderen kan helpen!

Infosessie
4 februari, 14:00

In deze vierdelige cursus gaan we dieper in op gevoelens van somberheid en hoe je weer vat kan krijgen op je leven.

Infosessie
15 januari, 14:00

Tijdens deze tweedelige cursus ga je dieper in op slaapproblemen en hoe deze te verbeteren.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.