U bent hier

Expo: Paul Vandekerckhove

Deze expo in het Muntpunt Grand Café stelt 14 schilderijen tentoon (acryl op doek). Paul Vandekerckhove (°1956) is een West-Vlaams beeldend kunstenaar die zich uitdrukt in een breed spectrum van kunstvormen, van schilderkunst tot beeldhouwen, drukkunst en fotografie.

Wanneer: 
zaterdag 2 november 2019, 10:00 tot dinsdag 31 december 2019, 22:00
Waar: 
Muntpunt Grand Café, Leopoldstraat 2, 1000 Brussel
Organisatie: 
Muntpunt

Paul Vandekerckhove (°1956) is een West-Vlaams beeldend kunstenaar die zich uitdrukt in een breed spectrum van kunstvormen, van schilderkunst tot beeldhouwen, drukkunst en fotografie. Zo doorliep hij alle opleidingen van de academie van Kortrijk - inclusief modeontwerp. Na een vaste plek bij de Kortrijkse galerij Très in de jaren 1980 en 1990 verlegde het actieterrein zich naar Noord-Frankrijk, met onder andere exposities in Rijsel. Naast het geven van tekenles in woonplaats Aalbeke is hij vandaag vrije student aan de academie van Tourcoing.

Zijn stijl kan omgeschreven worden als een bruut primitivisme, met elementen uit de mythologie en religie, geschiedenis, en fictieve fauna. Het werk refereert naar het naoorlogs Amerikaans abstracte expressionisme en kan vergeleken worden met de Britse Gillian Ayres. Van voorbeeld Jim Dine wordt het vrijere werk overgenomen, maar ook soms een pop art-toets. Er wordt ruimte gelaten voor interpretatie door te spelen met de grens van het figuratieve, zodat de verbeelding als het ware overslaat van het universum van de kunstenaar naar dat van de toeschouwer.

De expo in het Muntpunt Grand Café loopt in de maanden november en december en stelt 14 schilderijen tentoon (acryl op doek). Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de 'meet the artist' op 30 november, waarbij de werken worden besproken met een glaasje cava aangeboden door de zaak.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.