U bent hier

Expo: Halfdan Pisket - Linocuts

Halfdan Pisket reproduceerde fragmenten uit zijn gelauwerde striptrilogie ‘Deserteur’, ‘Kakkerlak’ en ‘Staatsburger’ als linosnedes.

Wanneer: 
vrijdag 7 september 2018, 10:00 tot zaterdag 6 oktober 2018, 18:00
Waar: 
Muntpunt Grand Café, Leopoldstraat 2, 1000 Brussel
Organisatie: 
Muntpunt i.s.m. Danish Cultural Institute, de Deense ambassade & Muntpunt Grand Café

Halfdan Pisket liet zich voor zijn trilogie ‘Deserteur’, ‘Kakkerlak’ en ‘Staatsburger’ inspireren door linosnedes uit de jaren 60 en 70. In deze ‘Deense trilogie’ werkt Pisket met zwart op een manier die doet denken aan de linkse politieke kunst uit die periode.

Voor deze tentoonstelling gebruikte Pisket de linosnedetechniek, die tot nu toe enkel als inspiratie diende voor zijn werk, en baseerde hij zich op beelden uit zijn trilogie.

Alle werken zijn stripkaders en uitvergrote details uit zijn graphic novels. Ze werden geproduceerd op 30 dagen tijd in Kopenhagen, tijdens de lente van 2018. Gratis te bezichtigen in Muntpunt en het Muntpunt Grand Café, met steun van het Danish Cultural Institute en de Deense ambassade.

Halfdan Pisket

Halfdan Pisket is geboren in 1985 en studeerde af aan Deense Kunstacademie in 2009. Hij kwam voor het eerst onder de aandacht met de publicatie van ‘Desertor’ (‘Deserteur’) in 2014, het 1ste deel uit zijn ‘Deense trilogie’. Het 2de en 3de deel, ‘Kakerlak’ (‘Kakkerlak’) en ‘Dansker’ (‘Staatsburger’), volgden in 2015 en 2016. De trilogie is vertaald naar het Nederlands, Frans, Zweeds en Spaans.

Pisket kreeg in 2015 een werkbeurs voor 3 jaar van het Danish Arts Foundation. Dat jaar won hij ook de Danish Ping Prize voor beste strip van het jaar, een prijs die hij een 2de maal won in 2017.

Naast stripauteur is Halfdan Pisket ook illustrator en leraar stripkunst en tekenen.