U bent hier

deBuren Boekt: Leesclub met Esther Gerritsen

Keer samen met de Nederlandse schrijfster haar boek ‘De terugkeer’ binnenstebuiten.

Wanneer: 
woensdag 10 februari 2021,
19:30 tot 21:30
Waar: 
online, via videochat
Prijs: 
€ 25 (inclusief boek) / € 5 (zonder boek)
Organisatie

deBuren i.s.m. Muntpunt

Jennie was 5 jaar oud toen haar vader de hand aan zichzelf zou hebben geslagen, nu alweer 20 jaar geleden. Zij heeft nooit in die zelfgekozen dood willen geloven. Haar broer Max, 10 destijds, praat niet graag over vroeger. Maar Jennie kan het verleden niet laten rusten. Hun vader kijkt vanuit het hiernamaals toe op het leven van zijn dierbaren. Hij heeft de antwoorden op Jennies vragen, maar niemand hoort de doden. En als bij moeder alzheimer wordt geconstateerd, beseft Jennie dat ook zij straks geen antwoorden meer kan geven. Het wordt tijd om de feiten op te graven.

In een klein (online) gezelschap laten we ons licht schijnen op ‘De terugkeer’. We vertellen wat ons het meest is bijgebleven en horen de auteur uit over haar gebruik van symboliek, haar inspiratie en werkwijze.

Esther Gerritsen schrijft romans, verhalen en columns. ‘De terugkeer’ is een nieuw hoogtepunt in een oeuvre dat je onnadrukkelijk overrompelend zou kunnen noemen. Onderkoeld en zelfverzekerd blijft ze op de achtergrond, terwijl haar toon en haar blik doorklinken in elke alinea.

Hoe werkt het?

  • Het gesprek verloopt via videochat (Zoom) op je computer of smartphone.
  • Inschrijven is verplicht. Tickets kosten € 25 (inclusief boek) of € 5 (zonder boek).
  • Voorafgaand aan de leesclub ontvang je een mail met meer informatie en instructies om in te loggen.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.