U bent hier

Data Walk

Slimme steden worden steeds digitaler en verzamelen allerlei data waar we niet altijd weet van hebben. Wandel mee van het Rogierplein tot aan Muntpunt en leer meer over de impact van technologie en gegevensverzameling in de stad.

Wanneer: 
dinsdag 1 februari 2022,
12:00 tot 13:30
zondag 6 februari 2022,
12:00 tot 13:30
zondag 6 februari 2022,
15:00 tot 16:30
Waar: 
Muntpunt, De Grid +5, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
SPECTRE i.s.m. Muntpunt
Waar

Startpunt: Rogierplein / Nabespreking: Muntpunt, De Grid +5

In Brussel vind je heel wat camera's, telsystemen, geconnecteerde vuilnisbakken en intelligente toepassingen die de stadsomgeving veiliger, schoner of efficiënter trachten te maken. Onderzoekers Jonas Breuer en Ine Van Zeeland nemen je mee op een interactieve data walk waar je in gesprek gaat over deze technologische toepassingen. Ontdek hoe, door wie en waarom bepaalde gegevens worden verzameld en waar de voor- of nadelen liggen voor onze privacy.

Deze data walk kadert binnen het interdisciplinair onderzoeksproject SPECTRE, gefinancierd door het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie. SPECTRE wordt gedragen door KU Leuven en VUB in samenwerking met diverse stakeholders. Het onderzoek focust op privacyissues en gegevensbescherming bij de creatie van slimme steden.

Met nabespreking in de atelierruimte van De Grid.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.