U bent hier

Close reading: De uitzichtlozen (Nicolas Mathieu)

Aan de hand van een selectie fragmenten laat de 2-talige Brusselse auteur Aïko Solovkine je kennismaken met ‘De uitzichtlozen’ van Nicolas Mathieu. Een intrigerende roman over jeugdigheid, werkloosheid en toekomstdromen.

Wanneer: 
donderdag 16 juli 2020,
12:30 tot 13:30
Waar: 
De Leesstraat (Muntpunt), Koninginnestraat, 1000 Brussel
Prijs: 
€ 7 / 5
Organisatie: 
Passa Porta
Taal

in het Nederlands

Is lezen altijd een eenzame bezigheid?

Deze reeks bewijst het tegendeel. Tijdens de closereadingsessies leest een moderator enkele fragmenten voor uit een werk dat hem of haar na aan het hart ligt. Het beperkte groepje van deelnemers kan vervolgens reageren op de inhoud, de verhalen of de stijl. Onder begeleiding wordt een verdiepend gesprek op gang getrokken.

De uitzichtlozen

Voor deze close reading lezen we ‘De uitzichtlozen’ van Nicolas Mathieu, bekroond met de Prix Goncourt in 2018. Het is een zomers verhaal over een groepje tieners dat de zomers doorbrengt op het Franse platteland. Een boek over jeugdigheid, werkloosheid en toekomstdromen.

De tweetalige Brusselse auteur Aïko Solovkine zal ons door middel van een selectie fragmenten laten kennismaken met deze intrigerende roman.

Meer info op passaporta.be >

1 Stad, 19 Boeken
Deze activiteit maakt deel uit van 1 Stad, 19 Boeken: het zomerse leesproject van de Brusselse bibliotheken waarin 19 Brusselaars een boek uitkiezen als aanleiding, excuus en vertrekpunt om te praten, te delen en te inspireren.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.