U bent hier

Cinema NL: Iedereen beroemd

Elke 3de donderdag van de maand toont Cinema NL een Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. Speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren.

Wanneer: 
donderdag 20 juni 2019,
14:00 tot 16:00
Waar: 
Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

Jean Vereecken is een arbeider van 44. Hij leidt een onopvallend leven met zijn vrouw Chantal en hun dochter van 17, Marva. Marva is een verwoede soundmixer. Bijna elk weekend gaat ze, gesteund door vader en moeder naar een of andere wedstrijd, helaas zonder veel succes. Jean wil zijn dochter helpen door zélf nummers te componeren, maar vermits hij geen noot muziek kent, blijven deze composities beperkt tot wat oppervlakkig geneurie in een cassetterecorder. Tot Jeans grote frustratie heeft Marva geen oor voor zijn inspanningen. Hij blijft voor haar een simpele arbeider, een nobody. Willy Van Outreve, een jongere collega van Jean, leeft mee met de situatie. Hij volgt Marva's prestaties op de voet en droomt met Jean over een leven vol roem en rijkdom.

De 2 mannen ontwaken hard uit hun dromen als de fabriek waar ze werken besluit in te krimpen en hen plots ontslaat. Beiden zijn ze zeer aangeslagen door het nieuws en beiden durven ze het nieuws thuis niet te vertellen. De situatie van de vrienden lijkt uitzichtloos, maar wanneer Jean op een dag een toevallige ontmoeting heeft met de nummer 1-zangeres van de Lage Landen, Debbie, brengt hij in een impuls een krankzinnig plan ten uitvoer. Hij kidnapt de vedette. Willy weigert in eerste instantie met Jean mee te doen, maar besluit na een tijd toch zijn beste vriend te helpen.

Iedereen beroemd! (BE, 2000, 100 min.)
Regisseur: Dominique Deruddere
Taal: Nederlands, met Nederlandse ondertitels

Na de film kan je nog wat praten over de film met een gratis drankje.

Cinema NL is geschikt voor alle mensen die Nederlands leren. Iedereen is welkom. Je moet nog niet zo veel Nederlands spreken of begrijpen.