U bent hier

Cinema NL: De Zaak Alzheimer

Elke 3de donderdag van de maand toont Cinema NL een Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. Speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren.

Wanneer: 
donderdag 21 maart 2019,
14:00 tot 16:00
Waar: 
Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

Vincke (Koen de Bouw) en Verstuyft (Werner De Smedt) zijn het beste rechercheduo van de Antwerpse politie. Als ze geconfronteerd worden met de moord op een topambtenaar stellen ze alles in het werk om de dader te pakken te krijgen. Het spoor leidt naar de huurmoordenaar Angelo Ledda (Jan Decleir). Ledda lijdt aan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en krijgt het steeds moeilijker om zijn opdrachten uit te voeren. Als hij bovendien door­krijgt dat hij zich heeft laten gebruiken voor een politiek machtspelletje besluit hij achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. Vincke en Verstuyft hebben de handen vol om het kluwen van intriges, afrekeningen en netwerken te ont­war­ren en te vermijden dat er nog doden vallen.

De Zaak Alzheimer (BE, 2003, 123 min.)
Regisseur: Erik Van Looy
Taal: Nederlands, met Nederlandse ondertitels

Na de film kan je nog wat praten over de film met een gratis drankje.

Cinema NL is geschikt voor alle mensen die Nederlands leren. Iedereen is welkom. Je moet nog niet zo veel Nederlands spreken of begrijpen.