U bent hier

Cinema NL: ‘Van Mashad naar Brussel’ en ‘Een zomer in het Klein Kasteeltje’

Elke 3de donderdag van de maand toont Cinema NL een Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. Speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren.

Wanneer: 
donderdag 21 februari 2019,
14:00 tot 16:00
Waar: 
Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Bewogen

In februari staat Cinema NL in het teken van Bewogen en tonen we 2 documentaires.

Van Mashad naar Brussel / Jasper Rooselaer

Omid Akbari is een Iraanse vluchteling die sinds 2010 in België verblijft. In de portretdocumentaire ‘Van Mashad naar Brussel’ vertelt Omid over zijn jeugd in Iran, zijn aankomst in België, en de asielprocedure die hij hier doorstaat. We duiken in Omids dagelijkse leven in Brussel: we zien zijn nieuwe thuis en zijn werk in de integratiesector. Migratie heeft met klem Omids blik op de wereld verruimd.

Jasper Rooselaer (2000) is een jonge talentvolle filmmaker uit Jette. In 2014 won hij met de film ‘Cinematek Today’ de eerste plaats bij de Kunstbende, een wedstrijd voor jong creatief talent. Hij maakte ook al verschillende kortfilms, zowel fictie als non-fictie.

Een zomer in het klein kasteeltje / BRUZZ – Maarten Verdoodt

BRUZZ verbleef een zomer lang in het Klein Kasteeltje. We volgden er het wel en wee van de bewoners en begeleiders. Het resultaat is een unieke documentaire geworden. De kijker leeft mee met een 17-jarige Afghaanse jongen die in afwachting van een beslissing van Vreemdelingenzaken zijn dagen vult als zingende kapper binnen de muren van het Klein Kasteeltje. We luisteren naar het verhaal van Othman die vluchtte uit Somalië en eindelijk een verblijfsvergunning krijgt. Farah is de coördinatrice van de cel animatie die de bewoners van het centrum op sleeptouw neemt en tal van activiteiten organiseert. En Gueladio Ba, een man uit Mauritanië die al bijna twee jaar in het Klein Kasteeltje woont, zorgde voor de soundtrack van deze documentaire.

Na de film kan je nog wat praten over de film met een gratis drankje.

Cinema NL is geschikt voor alle mensen die Nederlands leren. Iedereen is welkom. Je moet nog niet zo veel Nederlands spreken of begrijpen.