U bent hier

Boekvoorstelling: Vervoersbewijzen (Tijl Nuyts)

Dichter en Brusselaar Tijl Nuyts stelt zijn nieuwe poëziebundel voor. Hij draagt gedichten voor en gaat erover in gesprek met Yousra Benfquih. echofarmer zorgt voor een snedige portie dwaaltochtfunk.

Wanneer: 
vrijdag 18 maart 2022,
20:00 tot 22:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

Dagelijks kruisen we elkaar in de openbare ruimte. We verplaatsen ons met verschillende snelheden in allerlei richtingen, langs uitgestippelde routes en dwaalsporen. In Vervoersbewijzen (Wereldbibliotheek, 2021) reist dichter Tijl Nuyts mee met 21ste-eeuwers die onderweg in aanraking komen met de woorden en rituelen van diverse levensbeschouwingen. Zijn gedichten doen verslag van momenten van vervoering en verwarring, verwondering en verveling in metro's, trams en spitstreinen, langs autosnelwegen en in voetgangerszones. In een tijd waarin meningen over (on)geloof luid worden verkondigd, gaat de Brusselaar op zoek naar wat ons in beweging houdt.

Tijdens deze feestelijke boekvoorstelling gaat Tijl Nuyts in gesprek met Yousra Benfquih. Sinds ze in 2017 de wedstrijd Naft voor Woord won en werd geselecteerd voor de residentie van deBuren, is de dichter en auteur een vaste waarde op de Vlaamse podia. echofarmer, alias Arne Nuyts, zorgt voor de soundtrack. In zijn “drijfhoutfunk en takkenjazz” verhakselt hij zijn inspiraties tot muzikale labyrinten.

Over Tijl Nuyts
Tijl Nuyts (Istanboel, 1993) is dichter, auteur en eindredacteur poëzie van het literaire tijdschrift Kluger Hans. In 2017 werd zijn poëziedebuut ‘Anagrammen van een blote keizer’ genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs. Zijn gedichten, korte verhalen en essays verschenen onder meer in Tirade, DW/B, Het Liegend Konijn, DIG, Awater, De Lage Landen en De Nederlandse Boekengids. Hij maakt geregeld gebruik van het openbaar vervoer in Brussel, België en het buitenland.

Hou het samen veilig
Opgelet! Je hebt een Covid Safe Ticket nodig voor deze activiteit. Hoe werkt het?

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.