U bent hier

Boekvoorstelling: De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan (Mattijs Deraedt)

Mattijs Deraedt stelt zijn poëziedebuut voor en gaat in gesprek met Rashif El Kaoui. Vincent Coomans zorgt voor muziek. Uitgever Carl De Strycker verwelkomt.

Wanneer: 
donderdag 24 september 2020,
19:30 tot 22:00
Waar: 
Muntpunt , Literair Salon S1, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Poëziecentrum i.s.m. Muntpunt

Vandaag is de man niet meer wat hij geweest is. Zijn privileges worden terecht in vraag gesteld, zijn machtsmisbruik aangekaart. Alles wijst erop dat hij zichzelf opnieuw moet uitvinden en toch blijft het verdacht stil in zijn bastion. Want wat kan je zeggen wanneer je geleerd hebt om te zwijgen over je zwaktes?

In zijn poëziedebuut ‘De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan’ (Uitgeverij Poëziecentrum, april 2020) gaat Mattijs Deraedt op zoek naar zijn plaats in de wereld als jonge man. Van het platteland naar de stad, in de liefde en in de rouw. Telkens in een heldere taal, waarmee hij barsten probeert te slaan in het mannelijke pantser.

Mattijs Deraedt woont in Brussel en is poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. Hij studeerde Schrijven aan het RITCS School of Arts en publiceerde onder meer in Het Liegend Konijn, Tirade, De Revisor, Deus Ex Machina, Poëziekrant en Extaze.

Hij gaat in gesprek met acteur, rapper, podcastmaker en schrijver Rashif El Kaoui, die met ‘De man is lam’ zijn eigen theatrale onderzoek voert naar man-zijn vandaag.

Muziek is er ook. Vincent Coomans is een singer-songwriter uit Kortrijk. Afstand, verlangen en rouw zijn centrale thema's in zijn liedjes, die referenties oproepen naar Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens en Elliott Smith.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.