U bent hier

Boekbabbel: Wij drieën (Julia Blackburn)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens

Wanneer: 
vrijdag 14 oktober 2022,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Organisatie: 
Muntpunt
Taal: 

'Wij drieën' is het verhaal van dochter Julia, vader Thomas en moeder Rosalie. Thomas is een dichter en een alcoholist, Rosalie een flirtzieke kunstenares. Rosalie beschouwt haar dochter als haar vertrouwelinge, maar dat verandert wanneer ze van Thomas scheidt en huurders in huis neemt. Altijd zijn het mannen, altijd mogelijke sekspartners. Wanneer een van de huurders een affaire krijgt met Julia, lijkt de relatie tussen moeder en dochter voorgoed verstoord. In het voorjaar van 1999 verneemt Rosalie dat ze aan leukemie lijdt. Ze besluit haar laatste levensjaar met haar dochter door te brengen. Eindelijk zijn ze in staat elkaar de waarheid te vertellen. Een pijnlijk eerlijk, maar ook hoopgevend boek over een verloren jeugd, dat erin slaagt om ondanks de zware thema's vaak een lichte, geestige toon aan te houden.

In de pers
"Ondanks alle miserie is Wij drieen nooit beknellend of troosteloos. Blackburn koos voor een groteske komedie." - Kathy Mathys in De Standaard

Over de auteur
De Britse auteur Julia Blackburn (1948) is met 'The Three of Us' (2009) niet aan haar proefstuk toe. Ze schreef reeds meerdere fictie- en non-fictiewerken. Haar eigen problematische jeugd was de grondstof voor deze autobiografische roman, waarmee ze de J.R. Ackerly Award won. 

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?
Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.