U bent hier

Boekbabbel: Vreemdelingen op een kade (Tash Aw)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 16 december 2022,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Organisatie: 
Muntpunt
Taal: 

Tash Aw schreef zijn persoonlijke geschiedenis neer. Het resultaat is een belangwekkend en inzichtelijk portret van het moderne Azië aan de hand van de migratiegeschiedenis van zijn eigen familie. Zijn grootvader verliet in de jaren '20 het Chinese vasteland, op zoek naar een nieuw leven in Maleisië.

Verschillende verhalen beschrijven de jaren die volgen. Verhalen over kansloze immigranten en succesvolle machthebbers, over afgelegen dorpjes en nachtclubs in megasteden. Deze kakofonie van stemmen in vele talen en dialecten vormen een bijzonder knap en complex beeld van een deel van de wereld dat nog altijd gevangen lijkt tussen een snel naderende toekomst en een verleden dat men niet wil loslaten.

In de pers
“‘Vreemdelingen op een kade’ wijdt fascinerende bespiegelingen aan het grote zwijgen waarmee migratie in veel Aziatische families gepaard gaat: alles wat zou kunnen wijzen op armoede, problemen en mislukking is onbespreekbaar. Het verleden bestaat niet, alleen de toekomst doet ertoe. Met name het tweede deel van het boek, waarin Aw zich rechtstreeks richt tot zijn overleden grootmoeder, is schrijnend mooi.” - Hans Bouman in Volkskrant

Over de auteur
Tash Aw (1971) is een Maleisische schrijver die in Londen woont. ‘Strangers on a Pier’ (2016) is zijn eerste non-fictiewerk, naast gelauwerde romans als ‘The Harmony Silk Factory’ en ‘Map of the Invisible World’.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?
Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.