U bent hier

Boekbabbel: Vissen voor de keizer (Didier Decoin)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 26 mei 2023, 10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Organisatie: 
Muntpunt

Japan, rond het jaar 1000. Shimae, een bescheiden dorpje aan de oevers van de rivier de Kusagawa, herbergt een talent: het is de thuisbasis van visser Katsuro, een meester in het vangen van de mooiste karpers. Elk jaar brengt hij de vissen naar de keizerlijke hoofdstad waar ze de vijvers opsieren. Als Katsuro verdrinkt, besluit zijn jonge weduwe, de timide en delicate Miyuki, de lange en gevaarlijke reis in zijn plaats te maken. 'Vissen voor de keizer' is een poëtische avonturenroman, met schitterende beschrijvingen van het middeleeuwse Japan en een prachtige filosofische beschouwing over waar het hart ons toe kan bewegen.

In de pers
'Ook een buurman met een vijver vol koikarpers? Lees Vissen voor de keizer, vergaap u aan de zinnenstrelende alinea's van Didier Decoin en imponeer de buur met uw kennis van de Japanse traditie.' - Knack

Over de auteur
Didier Decoin (Frankrijk, 1945) begon zijn carrière als journalist (France-Soir, Le Figaro). In 1965 debuteerde hij als schrijver met 'Le Procès à l'Amour'. Naast zo'n 20 romans creëerde hij ook scenario's voor film en televisie. Decoin won de Prix Goncourt voor zijn schrijverwerk.   

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.