U bent hier

Boekbabbel: Verheven koninkrijk (Yaa Gyasi)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 18 februari 2022,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Taal: 
Organisatie

Muntpunt

Gifty is een briljante studente neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers, en de depressie van haar moeder. Gifty is vastberaden om de wetenschappelijke oorzaak te vinden van al het verdriet en lijden dat haar leven domineert. Dan zet een telefoontje haar eenzame leven in haar laboratorium volledig op zijn kop: haar moeder wil zelfmoord plegen. Ten einde raad neemt Gifty haar in huis. Dit brengt haar weer terug naar het geloof dat zoveel houvast gaf in haar jeugd. De kerk waarin ze opgroeide beloofde verlossing, maar gaf nooit duidelijkheid hoe die te bereiken. Terwijl haar moeder in bed blijft liggen, worstelt Gifty tussen geloof en wetenschap, en zoekt naar een manier om haar liefde voor haar familie in daden om te zetten.

‘Verheven koninkrijk’ is een ontroerend portret van een Ghanees immigrantengezin in de VS dat zucht onder het juk van verdriet, depressie en verslaving. Het is een wonderschoon geschreven meesterproef van het Ghanees-Amerikaanse literaire talent Yaa Gyasi.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?
Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

Opgelet! Na maanden van online sessies vindt Boekbabbel opnieuw plaats in de bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt. Als je erbij wil zijn, schrijf je dan zeker vooraf in. Online meedoen kan ook. Stuur een mailtje naar info@muntpunt.be voor de link naar de videochat.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.