U bent hier

Boekbabbel: Terug naar Neerpelt (Lieve Joris)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens

Wanneer: 
vrijdag 21 april 2023, 10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Organisatie: 
Muntpunt

Na haar reizen door het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Azië keert Lieve Joris terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar Neerpelt, waar zij opgroeide in een woelig gezin van negen. Als kind trekt ze naar haar grootmoeder, als puber raakt ze in de ban van haar artistiek begaafde oudste broer. Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk. Uit deze familiegeschiedenis stijgt behalve een tijdsbeeld ook het verhaal op van een dorpsmeisje dat, dwars tegen haar lotsbestemming in, haar weg vindt naar het schrijverschap.

In de pers
"Ik benijd de mensen niet die reizen en thuiskomen in een leeg huis." - Lieve Joris in een interview met De Volkskrant over 'Terug naar Neerpelt'

Over de auteur
Lieve Joris (1953) is een Vlaamse auteur die vooral reisverhalen publiceerde, waaronder 'De Golf' (1986), 'Het uur van de rebellen' (2006) en 'Op de vleugels van de draak' (2013). Ze ontving reeds meerdere literaire prijzen en onderschijdingen. Naast romans schreef ze ook journalistieke artikels (o.a. voor de Haagse Post en NRC). 'Terug naar Neerpelt' kwam uit in 2018.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.