U bent hier

Boekbabbel: Orkaanseizoen (Fernanda Melchor)

Grote verhalen, kleine gevoelens en leesplezier in alle maten! Iedereen is welkom op de Boekbabbel. Samen wisselen we van gedachten over een goed boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 18 september 2020,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Ketje S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Taal: 
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Citizenne

De Heks is dood. Vermoord. De ontdekking van haar lijk ontketent een storm van geruchten en verdenkingen in het Mexicaanse dorpje La Matosa. Er was weinig bekend over de zonderlinge vrouw, behalve dat ze ooit een fortuin zou hebben geërfd. Na haar dood komen details aan het licht die samen een beeld schetsen van een diep verdeeld en gruwelijk dorp. De Heks blijkt omringd te zijn geweest door een duistere verzameling personages: jonge mannen die op zoek zijn naar cocaïne en goedkope seks, jonge zwangere vrouwen die een abortus willen.

‘Orkaanseizoen’ is een roman over de giftige cocktail van armoede, verlangens, onwetendheid en bijgeloof. En over het grootste probleem van Zuid-Amerika: machistisch geweld tegen en moord op vrouwen. De Mexicaanse schrijfster Fernanda Melchor schreef haar verhaal in een proza met orkaankracht - woest en ritmisch. Haar personages krijgen zoveel diepgang dat je zelfs voor de treurigste types nog sympathie kunt opbrengen.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel? Lees het boek en schrijf je in. Stuur een mail naar sigrid@citizenne.be.

1 Stad, 19 Boeken
Deze activiteit maakt deel uit van 1 Stad, 19 Boeken: het zomerse leesproject van de Brusselse bibliotheken waarin 19 Brusselaars een boek uitkiezen als aanleiding, excuus en vertrekpunt om te praten, te delen en te inspireren.

Orkaanseizoen

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.