U bent hier

Boekbabbel Online: Uit het leven van een hond (Sander Kollaard)

Grote verhalen, kleine gevoelens en leesplezier in alle maten! Iedereen is welkom op de Boekbabbel. Samen wisselen we van gedachten over een goed boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 22 januari 2021,
10:00 tot 12:00
Waar: 
online, via videochat
Prijs: 
gratis
Taal: 
Organisatie

Muntpunt

Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag in het leven van de 56-jarige, alleenstaande intensive­care­verpleegkundige Henk van Doorn. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Maar zijn hond blijkt ziek. Het dier zal sterven. Niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat nieuws gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven: dat de tijd maar één richting kent, dat we zo kwetsbaar zijn, en dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden.

En toch is dit geen verdrietig boek. Henk heeft het grote talent om uit een acuut besef van sterfelijkheid een krachtig carpe diem te putten. Wat is dit voor een dag? Een reinigende ervaring? Catharsis? Nee, het is simpelweg een dag, tijd die voorbijgaat, het leven dat wordt geleefd. Een prachtige roman, die de Nederlandse schrijver Sander Kollaard de Libris Literatuur Prijs 2020 opleverde.

Hoe werkt het?

  • Boekbabbel Online verloopt via videochat (Zoom) op je computer of smartphone.
  • Schrijf je vooraf in. De avond op voorhand krijg je een e-mail met een videolink.
  • Om in te loggen op de videochat: klik op de link in de mail en volg de instructies.

Iedereen is welkom op de Boekbabbel! De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands. 

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.